Nøkkelinformasjon
Lærested
Studiested
Nivå
FagskolegradStudiepoeng
60.00Kostnader
Semesteravgift på kr. 900 og studieavgift på kr. 1800 per semester.
Studieform
Undervisning ved lærestedet, nettstøttet, samlingsbasertStudietempo
DeltidSøknadsfrist
15. aprilOppstartsdato
HøstGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Velg alternativ
Lillestrøm, nettbasert, samlingsbasert
Antall semester
4Opptakskrav
F-HEL-PSY0001Studiested
LillestrømAntall studieplasser
20Søknadskode (SO)
20420-1Bodø, nettbasert, samlingsbasert
Antall semester
4Opptakskrav
F-HEL-PSY0001Studiested
BodøAntall studieplasser
20Søknadskode (SO)
20420-64Drammen, nettbasert, samlingsbasert
Antall semester
4Opptakskrav
F-HEL-PSY0001Studiested
DrammenAntall studieplasser
20Søknadskode (SO)
20420-12Om studiet
Trives du å jobbe med mennesker? Dette studiet gir deg spesialisert kompetanse innen psykososial helse. Du får kunnskap om psykiske lidelser, og lærer om tiltak og behandlingsformer. Brukerens kompetanse og selvbestemmelse er sentralt i utdanningen, hvor brukerens erfaringer, utfordringer og ressurser vektlegges.
Studiet har fokus på psykisk helse og tiltak for mennesker med psykiske lidelser. Det kvalifiserer deg til forebyggende, behandlende og rehabiliterende arbeid innenfor den kommunale helse- og sosialtjenesten og spesialhelsetjenesten. Gjennom utdanningen lærer du å gi god omsorg til denne pasientgruppen. Brukerens kompetanse og selvbestemmelse er sentralt i utdanningen hvor brukerens erfaringer, utfordringer og ressurser, hverdagsliv, kommunikasjon og relasjoner vektlegges.
Undervisningsopplegg
Utdanningen går annenhver uke, på dagtid, og kombineres med samlinger på studiested og samlinger digitalt, veiledninger individuelt eller i grupper og det benyttes digitale læringsressurser (podcaster, forelesningsfilmer etc.).
Opptakskrav
- Fagbrev eller vitnemål fra videregående skole fra programområde helse- og oppvekstfag
- Betinget opptak (du skal ta fagprøven i løpet av førstkommende høst)
- Realkompetanse
Opptaksinformasjon
Studieplass søker du via Samordna opptak.
Ved opptak på grunnlag av realkompetanse må du kunne dokumentere kunnskap og ferdigheter tilsvarende det formelle opptakskravet. Søker du på bakgrunn av realkompetanse må du minimum fylle 23 år i opptaksåret.
Søkere med utenlandsk utdanning må ha kvalifikasjoner på nivå 4 i NKR. De faglige kvalifikasjonene må tilsvare kvalifikasjonene i utdanningsprogrammet for videregående opplæring som kreves for opptak til denne utdanningen. I tillegg må det dokumentere kunnskaper i norsk lunnskaper på B2 nivå.
Karrieremuligheter
Dette er en aktuell og etterspurt kompetanse ved ulike helseinstitusjoner som sykehjem, helsehus, sykehus, omsorgsboliger og i hjemmebaserte tjenester.