Nøkkelinformasjon
Lærested
Nivå
FagskolegradStudiepoeng
60.0Semester
Kostnader
Semesteravgift på kr. 900 og studieavgift på kr. 1800 pr. semester.
Studieform
Nettstudium, nettstøttetStudietempo
DeltidOppstartsdato
HøstGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Om studiet
Ønsker du å gjøre en forskjell i livet til personer med utviklingshemming? Da er da er dette studiet for deg. Uavhengig av om du allerede jobber i offentlig eller privat sektor, med unge eller eldre, gir denne utdanningen deg nødvendig kompetanse for å skape helsefremmende tiltak for en sårbar gruppe.
Fagskoleutdanning i Helsefremmende arbeid for mennesker med utviklingshemming har som mål å utdanne reflekterte yrkesutøvere som med høy yrkesetisk forståelse tar initiativ til, organiserer og iverksetter tiltak i samarbeid med pasientene /brukerne, deres pårørende, frivillige medarbeidere og andre grupper innen fagfeltet. Fagskoleutdanningen skal ha et klart brukerperspektiv og knytter teori sammen med praksis til beste for brukerne.
Etter fullført utdanning skal yrkesutøveren ha økt kunnskap om psykiske lidelser og aldring hos mennesker med utviklingshemming og kunne møte individuelle behov. De vil delta aktivt i samarbeid med brukere og andre yrkesgrupper, og være kvalifisert for arbeid innenfor kommunale og spesialisthelsetjenester.
Med høy yrkesetisk standard og refleksjon, vil de inneha gode holdninger, teoretisk kunnskap, praktiske ferdigheter og generell kompetanse
Undervisningsopplegg
- Studiet går på deltid over to år
- Digitale samlinger på dagtid ca. en dag i uken
- Undervisningsmetode som blir brukt er omvendt undervisning
- Veiledninger individuelt eller i grupper
- Det er obligatoriske arbeidskrav før hver eksamen, og en eksamen per emne
- En praksisperiode på ca. 50 dager
Opptakskrav
Du må oppfylle et av disse opptakskravene for å være kvalifisert for utdanningen:
- Fagbrev eller vitnemål fra videregående skole fra programområde helse- og oppvekstfag
- Betinget opptak (du skal ta fagprøven i løpet av førstkommende høst)
- Realkompetanse
Opptaksinformasjon
Studieplass søker du via Samordna opptak.
Ved opptak på grunnlag av realkompetanse må du kunne dokumentere kunnskap og ferdigheter tilsvarende det formelle opptakskravet. Søker du på bakgrunn av realkompetanse må du minimum fylle 23 år i opptaksåret.
Søkere med utenlandsk utdanning må ha kvalifikasjoner på nivå 4 i NKR. De faglige kvalifikasjonene må tilsvare kvalifikasjonene i utdanningsprogrammet for videregående opplæring som kreves for opptak til denne utdanningen. I tillegg må det dokumentere kunnskaper i norsk lunnskaper på B2 nivå