Fiske og friluftsliv favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Høres det spennende ut med tropisk fiske i Florida? Da er dette linja for deg! Her får du utviklet deg som fisker, jeger og friluftsmenneske.

Vi garanterer et spennende år som vil gi deg minner for livet!

Skolen ligger nært både den artsrike Trondheimsfjorden og de fiskerike grensefjellene mot øst. Dette området er et eldorado når det gjelder sjøfiske, laksefiske og fjellfiske etter mange slags arter. Trondheimsfjorden er blant de mest artsrike i verden, og her finnes over 200 fiskearter. Skolen har båter som elevene disponerer, også utenom undervisning. Du får lære enhånds- og tohånds fluekasting, sammen med ferskvanns- og sjøfiske som hobby.

Vi samarbeider også med Skarnsundet fjordsenter. I Inntrøndelag ligger fiskevann og elver som perler på en snor, og du vil få fiskekort gjennom vårt samarbeid med elve- og grunneierlag. Her er det nok å gjøre både i skoletiden og på fritiden. Ukentlig tas kilosørret i mange vann innen 7 km fra skolen.

Tur til Florida for tropisk fiske i november. Her vil vi fiske etter arter som Snook, Tarpon, Jacks, Specled trout, Sheepshead, Bonefish, Ladyfish og oppleve et nydelig dyreliv med delfiner, sjøskilpadder og haier med mer.

Inkludert i skolepengene en fiskeutstyrspakke til en verdi av ca. 23 000 kr og studietur i Florida.
Vi tilbyr et variert år med fiske, fangst og småviltjakt i de forskjellige årstidene. I tillegg satser vi på kulinariske opplevelser fra fangst til bord.

Digital fotobok