Seiling favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Kom tett på elementene i en råseilbåt til sjøs! Utforsk kysten, og gå i land på ei ukjent øy. Ekspedisjon Lofoten - 740 nautiske mil i åpen båt - kommer du aldri til å glemme.

 

Lær å seile åpne tradisjonsbåter i Trøndelags fantastiske skjærgård! Navigere mellom holmer og skjær, ro inn i solnedgangen eller fosse fram i liten kuling. I en åpen råseilbåt er det alltid nye utfordringer å bryne seg på, og du får naturopplevelser utenom det vanlige.

Ekspedisjon Lofoten

Årets store mål er Lofoten. I slutten av mars setter vi kursen nordover i fembøringen vår Skårungen, en åpen trebåt på 43 fot. I løpet av tre uker skal vi tilbakelegge 740 nautiske mil sammen, kun ved hjelp av vinden og våre egne krefter. 

Vær og vind avgjør ruta og hva vi opplever. Kanskje blir det nattnavigasjon over Folla, øyhopping på Helgeland og bålbrenning i fjæra på Røst. Eller kanskje vi tar innerleia, besøker Mjelle og Kjerringøy, plukker måseegg og ser spekkhogger. 

Spektakulære naturopplevelser, rolige nattevakter, friske seilaser og mange fine stunder på dekk. Å ligge trygg og varm i soveposen mens regnet pisker utenfor og det andre vaktlaget tar dere trygt i havn. Å bli vekt med nykokt kaffe når du skal gå på nattevakt, og sige rolig langs Helgelandskysten i medvind under stjernehimmelen. Å ro til du får blemmer i hendene, og adrenalinet når vi fosser over vestfjorden. 

Det blir lærerikt, slitsomt, utfordrende og fantastisk fint.

Kortere turer

Før vi er klare for ekspedisjon, må vi lære å beherske båten, vinden og været. Vi drar på mange små og noen lengre turer på trøndelagskysten, ser hval og havørn, utforsker nye øyer og naturhavner,
og lærer å beherske båten.