Seiling favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Kom tett på elementene i en råseilbåt til sjøs! Utforsk kysten, og gå i land på ei ukjent øy. Ekspedisjon Lofoten - 740 nautiske mil i åpen båt - kommer du aldri til å glemme.

Lær å seile åpne tradisjonsbåter i Trøndelags fantastiske skjærgård! Navigere mellom holmer og skjær, ro inn i solnedgangen eller fosse fram i liten kuling. I en åpen råseilbåt er det alltid nye utfordringer å bryne seg på, og du får naturopplevelser utenom det vanlige.

Vi drar på mange små og noen lengre turer på trøndelagskysten, ser hval og havørn, utforsker nye øyer og naturhavner, og lærer å beherske båten godt nok til å takle det som måtte oppstå: enten det er å segle i hardt vær, varpe seg ut av havn, eller ro fordi vinden stilner. Uten motor ombord er vi prisgitt været, naturen og oss selv. Det gir en helt egen ro og mentalitet på turen. Og det gjør at vi blir gode til å seile.

Vi har store og små åfjordsbåter fra 8 til 43 fot. Alle er bygd av båtbyggerlinja på skolen. Dette er åpne båter, med råseil, dvs. firkanta seil som på et vikingskip.

I mai har vi tre intensive uker med linjefag, og setter kursen nordover mot Lofoten i fembøringen vår Skårungen, en åpen trebåt på 43 fot. I løpet av tre uker skal vi tilbakelegge 740 nautiske mil sammen, kun ved hjelp av vinden og våre egne krefter. Gled deg til spektakulære naturopplevelser, rolige nattevakter, friske seilaser og mange fine stunder på dekk. Nattnavigasjon over Folla, øyhopping på Helgeland, bålbrenning i fjæra på Røst. Å ro til du får blemmer i hendene, og adrenalinet når vi fosser over vestfjorden. Det blir lærerikt, slitsomt, utfordrende og fantastisk fint.