Reiseliv og utvikling favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Minst tre reisemål. Maldivene med kritthvit sand, krystallklart vann og vaiende palmer. Sri Lanka med elefanter, teplantasjer og «verdens vakreste togtur». Island med varme kilder, fosser og vulkaner.

Minst tre reisemål. Island - Sri Lanka - Maldivene. Vulkaner og varme kilder - teplantasjer - strandturisme - bærekraftig utvikling.

Dette er en linje for deg som er lysten på eventyr, opptatt av hva turismen fører til i verden, og tåler litt utfordringer både fysisk og psykisk.

Island: Nordisk turisme, matturisme og vinterturisme er blant de aktuelle temaene. The Golden Circle (Geysir, fossefall og Thingvellir), vulkaner og varme kilder er stikkord for denne turen.

Vi drar også til  Sri Lanka og Maldivene. Fokus blir bærekraftig turisme i forskjellige former, og ikke minst utvikling. Sri Lanka er er fantastisk spennende land, med enorm variasjon i opplevelsesmulighetene. Maldivenes kritthvite strender og turkise hav er velkjent for de fleste. Det meste av de nesten 1200 øyene ligger under to meter over havets overflate, og befolkningen er sterkt utsatt hvis havet stiger.

Men, vi trenger heller ikke reise langt fra skolen for å ha spennende opplevelser; Fra skolen ser vi ut på det sagnomsuste Ny-Hellesund, med Olavssundet - oppkalt etter kong Olav den hellige. Sørlandsbyene Kristiansand og Mandal ligger bare en liten kjøretur fra skolen, og Danmark bare en liten fergetur fra Kristiansand. Lindesnes ligger også bare en liten kjøretur fra skolen.

Skolen har ei stor hytte på Hovden, med sengeplass til hele klassen, og oppvaskmaskin og bad.

Temaer på linjen er blant annet

  • Kulturforståelse og kulturkunnskap
  • Destinasjonsutvikling
  • Bærekraftig reiseliv
  • Turledelse
  • Teambuilding
  • Produktutvikling