Nøkkelinformasjon

Om studiet

Å lære om biologisk mangfold er spennende, gøy og viktigere enn noen gang. Vi trenger at flere har kunnskap og interesse for naturen hvis vi skal klare å ta vare på den.

På linja vil du få lære om livet i skogen, havet/kysten og fjellet - du vil kunne kjenne igjen trærne rundt deg i skogen, alger og skjell i fjæra og fjellplantene på fjellet. Det blir artskunnskap innen sopp, alger, planter, insekter, marine dyr, amfibier, reptiler, fugl og pattedyr. Hvilke grupper vi prioriterer er både opp til deg selv og klassen. Du vil få lære om arters mange rare og geniale strategier for overlevelse og formering og hva slags roller de spiller i sitt miljø. Du vil også få lære mer om hvordan artene har vært knyttet til oss mennesker, f.eks som mat, medisin, i tradisjoner og myter. I løpet av året vil klasserommet utvikle seg til et botanisk- og zoologisk museum, og du vil bli plagsomt god på funfacts! :)

Ettersom artskunnskap i dag er en mangelvare, vil du sitte igjen med kunnskap som er både sjelden og svært viktig, og som kan åpne opp for spennende studie- og jobbmuligheter videre. Du vil få lære om naturforvaltning, naturkartlegging og restaurering av natur (som å dykke etter kråkeboller for å hjelpe tareskogen eller lage insektsvennlige blomsterenger). De som vil kan også få hjelp til å ta nettkurs i artskunnskap (opptil 30 studiepoeng). Linjens hovedmål er likevel først og fremst at man skal få senke skuldrene, finne roen ute og få glede seg over naturen. 

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 15. november hvert år.