Fakta
Informasjon oppdatert
20. februar 2025.


Om studiet
Dette kurset setter søkelys på hvordan du kan bygge psykologisk trygghet i team og organisasjoner.
Dette lærer du:
- Hva som kreves for å etablere og vedlikeholde et godt ytringsklima.
- Hvordan fremme psykologisk trygghet i grupper og organisasjoner.
- Hvilke fordeler godt ytringsklima fører med seg for organisasjoner og bedrifter.
Et godt ytringsklima er nødvendig for å etablere samarbeid, bygge team, unngå konflikter på arbeidsplassen, inngå partnerskap og drive forhandlinger. På dette kurset lærer du konkrete grep for å få det til i praksis.
Kurset baseres på ulike psykologiske teorier og kunnskap fra internasjonal forskning. Emnene vi skal gjennom er psykologisk trygghet, aktiv lytting og empati, lederskap og tillit, mestring, ytringsetikk, beslutningsfeller og skapende motstand, anerkjennelse og feilbarlighet.
Etter kurset vil du ha de verktøyene du trenger for å kunne forbedre ytringsklimaet i en organisasjon, og du vil ha kunnskap om hva slags lederskap som må til for å fremme psykologisk trygghet i grupper og organisasjoner.
Undervisningsopplegg
Kurset består av tre fysiske samlinger og digital undervisning i mellomperiodene. Hver samling varer i to dager og foregår på campus på dagtid.
Alle deltidsstudier på BI er lagt opp slik at de skal kunne kombineres med jobb og familie, men noe tid må du regne med å sette av.
Du kommer til å bruke totalt seks arbeidsdager på samlinger og fire arbeidsdager på digitale moduler mellom samlingene. I tillegg kommer 72 timer til hjemmeeksamen.
Du må også sette av tid til å lese pensum og skrive prosjektoppgave. Hvor mye tid studentene bruker på dette er veldig individuelt, og dette er noe du i stor grad kan tilpasse livet ellers.
Opptakskrav
For å ta dette kurset må du
- ha fylt 25 år
- ha fullført en bachelorgrad
- ha fire års arbeidserfaring i full stilling (tre år dersom du har en fullført mastergrad fra før)