Fakta

Sted:
Campus Oslo
Campus Bergen
Campus Trondheim
Studietype:
Enkeltemne
Studieform: Samlingsbasert
Studiepoeng:
7.5

Informasjon oppdatert

3. juli 2025.

Om studiet

Dette kurset deg en grunnleggende praktisk og teoretisk plattform for å lede prosjekter på en strukturert og effektiv måte. Du lærer ikke bare hvordan du leverer prosjekter på tid, budsjett og kvalitet, men også hvordan du skaper langsiktig verdi.

Dette lærer du: 

Prosjekter er en sentral arbeidsform i dagens arbeidsliv, enten du jobber i privat eller offentlig sektor. Kurset gir deg både praktiske ferdigheter og teoretisk forståelse for å lede prosjekter som skaper verdi og sikrer langsiktig suksess. Du lærer hvordan prosjekter planlegges, organiseres og gjennomføres fra start til slutt, og får innsikt i både smidige prosjektmetodikker og klassiske gjennomføringsmodeller. Med denne kunnskapen vil du være bedre rustet til å møte kravene i en kompleks og raskt skiftende arbeidshverdag, samtidig som du bidrar til bærekraftig verdiskaping i din organisasjon.

Dette kurset er en oppdatert versjon av BIK 6600 Prosjektledelse 1, og er designet for å møte dagens krav til fleksibilitet, verdiskaping og bærekraft i prosjekter.

Undervisningsopplegg

Kurset gjennomføres som en kombinasjon av samlinger på campus og læringsaktiviteter på BIs digitale læringsplattform. Undervisningen består av to klasseromssamlinger, hver på to dager, som til sammen utgjør 28 timer. I tillegg vil det være webinarer og asynkron undervisning.  

Eksamen består av en prosjektoppgave som man jobber med gjennom hele kurset. Besvarelsen kan gjøres individuelt eller i grupper på inntil tre. Tema for oppgaven kan hentes fra egen arbeidsplass.

Opptakskrav

Som hovedregel må du ha generell studiekompetanse eller tilsvarende kvalifikasjoner. Det betyr at om du er 25 år eller eldre i opptaksåret, kan du også søke på bakgrunn av realkompetanse.

Les mer om opptakskravene på kurs på bachelornivå.  

Læringsutbytte

  • Introduksjon: Hva er et prosjekt og hva betyr denne arbeidsformen? Når er prosjektarbeidsformen egnet?
  • Prosjektoppstart: Slik øker vi sannsynligheten for å lykkes med prosjektene våre.
  • Om ulike måter vi kan gjennomføre prosjekter: Kort om gjennomføringsformer. Etablering av baseline for prosjektet og overordnet planlegging.
  • Organisering og styring av prosjekter: Hovedformene for prosjektorganisering, analyserer betydningen av viktige roller i prosjektgjennomføringen, og sentrale prinsipper for styring i og av prosjekter.
  • Prosjektavslutning: Tar for seg de siste fasene i prosjektarbeidet, inkludert sluttarbeid, overlevering, læring og dokumentasjon og verdiskaping.