Fakta

Sted:
Campus Stavanger
Campus Oslo
Campus Bergen
Studietype:
Videreutdanning
Studieform: Samlingsbasert
Studiepoeng:
15

Informasjon oppdatert

21. februar 2025.

Om studiet

I dette kurset lærer du hvordan du kan bruke historier som et strategisk verktøy for å vekke følelser, skape mening og drive utvikling i din organisasjon.

Dette lærer du:

  • Effektiv storytelling: Forstå og anvend universelle prinsipper for å skape historier som påvirker målgruppen emosjonelt.
  • Strategisk bruk av historier: lær å bruke historier som et strategisk verktøy for ledelse, kommunikasjon, markedsføring og meningsdannelse.
  • Fundamentale elementer i en historie: karakterer, plott og omgivelser – deres funksjoner, natur og struktur. 

Dette kurset handler om hvordan du kan bygge historier som gir den effekten og reaksjonen du ønsker i målgruppen. Vi vil se på de ulike formene av historier du kan møte på i arbeidslivet; taler, presentasjoner, årsrapporter, dialoger og all annen form for kommunikasjon.  

Du lærer å strukturere egne historier på en måte som gjør at de kan brukes som strategiske verktøy for å nå bestemte mål. Videre lærer du å anvende universelle storytelling-prinsipper for å gjøre historiene mer troverdige, engasjerende og overbevisende.

Etter kurset skal du klare å strukturere og skape historier som er effektive i forhold til historiefortellerens mål og de følelsesmessige reaksjonene man ønsker å oppnå. I tillegg til å mestre å skape engasjerende historier ut fra et gitt materiale. 

Undervisningsopplegg

Kurset består av tre samlinger over ett semester. Samlingene varer i to dager, og foregår på campus på dagtid.

Alle deltidsstudier på BI er lagt opp slik at de skal kunne kombineres med jobb og familie, men noe tid må du regne med å sette av.  

Du kommer til å bruke totalt 6 dager på samlinger. De digitale læringsprosessene, som utgjør omtrent en tredjedel av kurset, vil kombinere forskjellige nettbaserte læringsaktiviteter som gjennomføres både individuelt  og i grupper. Summen av samlingene og de digitale elementene utgjør totalt ca. 75 timer.

I tillegg kommer tiden du trenger til å lese pensum og skrive prosjektoppgave. Hvor mye tid studentene bruker på dette er veldig individuelt. Her har du mulighet til å tilpasse arbeidet til livet ellers. 

Opptakskrav

For å ta dette kurset må du

  • ha fylt 25 år
  • ha fullført en bachelorgrad  
  • ha fire års arbeidserfaring i full stilling (tre år dersom du har en fullført mastergrad fra før) 

Les mer om opptakskravene på masternivå