Fakta
Informasjon oppdatert
7. juli 2025.


Om studiet
Få kunnskapen og verktøyene du trenger for å kunne fatte gode investeringsbeslutninger.
Dette lærer du:
- Finansiell analyse og verdsettelse.
- Risikovurdering.
- Finansregnskap og regnskapsanalyse.
- Prestasjonsstyring, mål- og indikatorstyring.
- Budsjettering og driftsrapportering.
- Utarbeidelse og anvendelse av årsregnskapet.
Denne fordypningen består av fire forskjellige kurs som til sammen gir deg kunnskapen du trenger for å ta gode investeringsbeslutninger. Du lærer å navigere i komplekse økonomiske landskap, og vurdere ulike investeringsmuligheter på en grundig måte. Du får også kompetanse om regnskap, med særlig vekt på regnskapet som informasjonskilde.
Fordypningen gir deg solid innsikt og praktiske ferdigheter i emner som virksomhetsstyring, forskjellige typer analyser og hvordan disse kan brukes for å ta gode beslutninger. Du lærer også hvordan du kan identifisere suksessfaktorer og sikre at virksomheten beveger seg mot sine mål.
Undervisningsopplegg
Undervisningsformen i denne fordypningen er 100 prosent nettbasert, og består av en variert blanding av direktesendte webinarer og andre læringsaktiviteter.
I undervisningen kobler vi teorien med praktiske eksempler, caser erfaringsutveksling. På den måten blir både du og medstudentene dine en viktig del av læringen.
For å fullføre fordypningen, kreves det at du består eksamen i hvert av de fire enkeltkursene som utgjør fordypningen. Hvert kurs har sin egen eksamensform som må bestås individuelt.
Du tar to kurs hvert semester. Alle kursene gir 7,5 studiepoeng og gjennomføres som en kombinasjon av webinarer, temabaserte videoer og andre relevante læringsaktiviteter. Vi anbefaler å forberede deg til webinarer for best mulig faglig utbytte (min 60-90 minutter).
Gjennomføres høst:
- Finansiell analyse og verdsettelse
- Finansregnskap og regnskapsanalyse
Gjennomføres vår:
- Finans
- Prestasjonsstyring
Opptakskrav
Som hovedregel må du ha generell studiekompetanse. Er du 25 år eller eldre i opptaksåret, kan du også søke på bakgrunn av realkompetanse.
Anbefalt forhåndskunnskap
Det stilles ingen krav til forkunnskaper ut over opptakskravene. Vi anbefaler likevel å ha en grunnleggende forståelse for fagområder som bedriftsøkonomi, finans, statistikk og matematikk for best mulig faglig utbytte. Dersom du har spørsmål vedrørende forkunnskaper, ta kontakt med oss.