Fakta

Sted:
Campus Oslo
Studietype:
Enkeltemne
Studieform: Samlingsbasert
Studiepoeng:
7.5

Informasjon oppdatert

17. juni 2025.

Om studiet

Dette er kurset for deg som vil bli en pådriver for innovasjon og digitalisering. Kurset gir deg praktiske ferdigheter innen innovasjon. Du lærer å forstå brukernes behov, teste ideer, og implementere løsninger ved hjelp av effektive metoder.

Dette lærer du:

  • “Innovatørens metode” - en metodikk for å forstå behov, teste og implementere ideer.
  • Praktiske innovasjonsverktøy fra Design Thinking og Lean Startup.
  • Bruk av digitale verktøy for å utvikle innovative løsninger.

Dette kurset handler om hvordan du kan bruke digitale verktøy og teknologi for å jobbe med innovasjon. Du lærer å forstå brukernes behov, analysere problemer grundig, teste forskjellige løsninger, og til slutt gjennomføre dem.

Kurset passer for både ledere og ansatte som vil bli bedre på praktisk innovasjon. Du lærer blant annet om hvordan digitalisering påvirker innovasjon, ulike innovasjonstilnærminger, og hvordan man kan lede et prosjekt gjennom ulike faser. Kurset gir deg en solid forståelse av hvordan du kan integrere bærekraft, etikk og personvern i digital utvikling.

Når kurset er ferdig vil du kunne bruke digitale verktøy for å utvikle innovative løsninger, anvende “Innovatørens metode“ for å teste og implementere ideer, og jobbe systematisk med praktiske innovasjonsverktøy.

Du vil ha kompetansen til å gjennomføre effektive problemløsningsprosesser, hvor du kan bruke metodene og verktøyene du har lært for å skape innovative løsninger med et ansvarlig og fremtidsrettet perspektiv.

Undervisningsopplegg

Dette kurset gjennomføres over ett semester. Undervisningen foregår på fysiske heldagssamlinger på campus. Samlingene kombineres med digitale læringsaktivteter som f.eks webinarer og gruppearbeid.

I undervisningen kobler vi teorien med praktiske eksempler, caser og erfaringsutveksling. På den måten blir både du og medstudentene dine en viktig del av læringen.

Kurset avsluttes med innlevering av prosjektoppgave. Tema for oppgaven kan hentes fra egen arbeidsplass.

Opptakskrav

Som hovedregel må du ha generell studiekompetanse.

Er du 25 år eller eldre i opptaksåret, kan du også søke på bakgrunn av realkompetanse.

Les mer om opptakskravene på kurs på bachelornivå.