Fakta

Sted:
Campus Oslo
Studietype:
Videreutdanning
Studieform: Samlingsbasert
Studiepoeng:
30

Informasjon oppdatert

7. februar 2024.

Om studiet

I dette programmet lærer du å utvikle beslutningsgrunnlag som skaper verdi for eierne, uansett bransje. Du vil få kompetanse i beslutnings- og fleksibilitetsanalyser, simuleringer og visualiseringsverktøy.

Det finnes mange metoder for å nå en målsetting, og du som jobber med beslutninger må ha evnen til å estimere, tallfeste og evaluere resultatene. I dette programmet får du innsikt i hvordan de gode økonomiske analysene utarbeides, hvordan du jobber med fremtiden (usikkerhet) og hvordan du effektiv kan bruke og gjøre tilgjengelig mest mulig faktabaserte beslutningsgrunnlag for resten av organisasjonen.

Områder som beslutningsanalyse, risikoanalyser, avkastningskrav, optimeringsmodeller, simuleringsteknikker og alternative datatyper for analyse står sentralt i programmet. Det vil brukes mye tid med digitale verktøy som effektiviserer prosessene, inkludert AI.

Programmet har et sterkt beslutningsfokus og gir deg moderne verktøy og metoder du som spesialist eller beslutningstaker bør ha kunnskap om for å kunne bidra til bedre og raskere beslutninger.

Som deltaker vil også mye av din læring skje gjennom en prosjektoppgave, der du vil samle inn relevant informasjon, analysere, drøfte og konkludere en reell beslutningssituasjon fra en selvvalgt bedrift eller organisasjon.

Undervisningsopplegg

  • Beslutningsanalyse: Samlingen tar for seg beslutningsanalyse og de rammene en beslutningstager ofte jobber under, og de momentene som kan påvirke en beslutning.
  • Langsiktige beslutninger: Samlingen lærer deg å utvikle og gjennomgå modeller for vurdering av langsiktige beslutninger. Vi fokuserer også på risikoanalyser og praktisk beregning av avkastningskrav. 
  • Fleksibilitetsanalyser: Samlingen har fokus på investeringsanalyser, modellering og verdien av fleksibilitet. Som en naturlig del av fleksibilitetsanalyser vil vi introdusere simulering som analyseverktøy.
  • Simuleringsteknikker: Et sentralt og viktig verktøy for alle beslutningstakere er simuleringsteknikker. Det handler om å forstå et beslutningsproblem og hvordan ulike faktorer kan påvirke utfallet. Modulen vil også gi deltakerne et innblikk i modeller for mønstergjenkjenning og avviksanalyse.
  • Visualiseringsverktøy: Samlingen vil gi innsikt i visualiseringsverktøy for å både foreta analyser, samt presentere resultater. Utvikling av ulike typer dashboards er etter hvert en viktig del av en beslutningsprosess, og vi gjennomgår utvikling av slike. Til slutt vil vi se på bruk av kunstig intelligens (AI) til beslutningsstøtte, og ulike verktøy som Analytics Lifecycle og Analytics Canvas for styring og kontroll med analytics prosjekter.