Fakta

Sted:
Campus Oslo
Campus Bergen
Campus Trondheim
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Oppstart: Høst
Studiepoeng:
180
Søknadsfrist: Løpende

Informasjon er oppdatert av Handelshøyskolen BI

13. mars 2023.

Om studiet

Lyst til å forstå hvordan lover påvirker næringslivet, samtidig som du lærer økonomi og forretningsforståelse? Med denne doble kompetansen får du den faglige tyngden du trenger for å jobbe tett på næringslivet.

Ønsker du en helhetlig tankegang som gjør deg i stand til å vurdere både økonomiske og rettslige sider av problemstillinger du jobber med? Mange av de avgjørelsene som tas i en bedrift, i en organisasjon eller i det offentlige ligger i grenseland mellom økonomi og jus. Har du lyst på faglig tyngde innen begge områder, er en bachelor i forretningsjus og økonomi noe for deg.

Med denne utdannelsen kan du jobbe med juridiske problemstillinger, uten å være jurist. Og ønsker du å jobbe tett på næringslivet, gir denne fagkombinasjonen deg en verdifull og helhetlig tilnærming til relevante problemstillinger.

Studiets oppbygging

Muligheter I studietiden

Som student på Forretningsjus og Økonomi får du flere spennende muligheter som kan bidra til en variert og interessant studiehverdag, samtidig som du bygger relevant kompetanse. Sjekk ut dine spennende muligheter:

Opptakskrav

Du trenger generell studiekompetanse og et minimum antall konkurransepoeng på 35 for å kvalifisere for dette studiet.

Vi har begrenset antall plasser på noen av våre studier ved campus Bergen Vi opererer derfor med prioritert poenggrense på 40 poeng på dette studiet ved campus Bergen.

Les mer om krav og unntaksregler for våre bachelorstudier her

Videre studier

Mange velger å fortsette videre på BIs anerkjente masterstudier. Tar du bachelor i Forretningsjus og Økonomi kan følgende masterstudier være aktuelle for deg:

I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs. Det er også mulig å gå videre til en master ved anerkjente universiteter og høyskoler både I Norge og utlandet.

Karrieremuligheter

Gjennom dette studiet vil du få en bred kompetanse og faglig tyngde innen økonomi og forretningsjus. Denne kombinasjonen gjør deg attraktiv på arbeidsmarkedet, og åpner opp for mange ulike karrieremuligheter. Etter endt utdanning vil du blant annet kunne jobbe med:

  • Økonomi
  • Innkjøp
  • Rådgivning bransjen
  • Ledelse

Finn ut mer om hva du kan bli med en bachelorgrad i Creative Industries Management ved å besøke vår nettside – Hva kan jeg bli

Alle utdanninger innen