Fakta
Informasjon oppdatert
17. juni 2025.


Om studiet
I dette kurset lærer du om den arbeidsrettslige reguleringen som gjelder ved omstilling og nedbemanning i private og offentlige virksomheter. Kurset tar også for seg tema som arbeidstid, personvern og varsling.
Dette lærer du:
- Kunnskap om regelverket knyttet til permittering, nedbemanning og virksomhetsoverdragelse.
- Reglene for personvern i arbeidsforhold, HMS og varsling.
- Kjennskap til arbeidsmiljølovens arbeidstidsregulering.
Dette kurset passer for deg som trenger kompetanse i arbeidsrettslige forhold. Deltakere er HR-ansatte, ledere, jurister, tillitsvalgte i offentlig og privat sektor, og andre som må kjenne til de arbeidsrettslige grunnreglene.
Kurset bygger videre på Arbeidsrett 1, og i dette kurset får du grundig innføring i juridiske forhold ved omstillingsprosesser, inkludert spesielle regler innen offentlig forvaltning for stillingsvern og arbeidsgivers styringsrett. Sammen med Arbeidsrett: Lover og reguleringer gir kurset en bred innføring i hele arbeidsretten.
Etter gjennomført kurs har du god kjennskap til det arbeidsrettslige regelverket. Du har opparbeidet deg kompetanse til å håndtere juridiske problemstillinger ved omstillingsprosesser, og du har tilegnet deg en rekke nyttige verktøy for å utarbeide rutiner og gjennomføre tiltak.
Undervisningsopplegg
Kurset gjennomføres over ett semester med to heldagssamlinger på campus i Nydalen. Hver samling er på to dager. I tillegg er det to webinarer. Kurset gjennomføres som en kombinasjon av fysiske samlinger på campus og læringsaktiviteter på BIs digitale læringsplattform. Undervisningsformen er variert med vekt på å koble teori og praksis gjennom eksempler, case og erfaringsutveksling.
Eksamen består av en 72 timers hjemmeeksamen som kan løses individuelt eller i gruppe på inntil tre studenter.
Opptakskrav
Som hovedregel må du ha generell studiekompetanse.
Er du 25 år eller eldre i opptaksåret, kan du også søke på bakgrunn av realkompetanse.