Fakta

Sted:
Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo
Studietype:
Profesjonsstudium
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
300
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: ARKI
Poenggrenser 2023:
  • 138.10 (primær)
  • 156.30 (ordinær)
Studieplasser: 30
Nettbasert: Nei
Samlingsbasert: Nei
Deltid: Nei
Søknadskode (SO): 189343

Informasjon er oppdatert av Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

6. mars 2024.

Om studiet

Master i design er et gjennomgående studium over 5 år og omfatter 300 studiepoeng.

Design blir brukt innen svært mange områder og har en økende innvirkning på samfunnet vi lever i. Designere formgir produkter, tjenester og systemer, og bidrar til hvordan vi opplever verden rundt oss. Som designer kan du være med å forme alt fra lyntog til mobil-apper, hvordan legevakta oppleves, eller hvordan framtidens medier skal fungere. En master i design fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo gir deg kunnskap og verktøy for å skape, overraske og utfordre, og for å møte utfordringer på tvers av hverdagsliv, industri, og teknologi.

I alle fem studieårene arbeider studentene med eksterne miljøer og virksomheter, og med forskning og utvikling på Institutt for design ved AHO.

En fullført master i design gjør studentene kvalifisert til å gå inn jobber i internasjonale relevante designmiljø, med en spesialisering i nøkkelområdene industridesign, interaksjonsdesign og tjenestedesign, i tillegg til perspektiver fra systemorienteringen.

Studiet passer for deg som er interessert i hvordan man utvikler fremtidens produkter og tjenester.

Opptakskrav

For å få tilbud om opptak til Master i design (5 år) må man ha oppnådd generell studiekompetanse og gjennomføre opptaksprøven.

 

Kvalifikasjon/tittel

Master i design