Siviløkonom Kjersti Krog jobber mot bedriftsmarkedet i bank.

YrkesintervjuSiviløkonom favoritt ikon

- Siviløkonomer er attraktive på arbeidsmarkedet, sier Kjersti Krog. Selv valgte hun den yrkesveien fordi den åpner for mange ulike type jobber.

Kjersti Krog
37 år
Siviløkonom
Danske Bank, Buiness Banking, Trondheim.
Vær oppmerksom på at dette intervjuet er over to år gammelt. Det kan ha skjedd endringer i yrket etter at intervjuet ble gjennomført.

Hvorfor valgte du dette yrket?

- Jeg anså det som en bred utdanning som ville åpne for mange muligheter. Det var ikke først og fremst en stor interesse for tall, selv om jeg gikk realfag på videregående skole, men i all hovedsak en utdanning som ga mange muligheter.

Hvilke arbeidsoppgaver består yrkeshverdagen din av?

- Jeg jobber innen småbedriftsmarkedet, og er teamleder for ti medarbeidere. Jeg bruker mye tid på medarbeideroppfølging og tilrettelegging av ulike aktiviteter. Her kommer min utdanning med spesialisering innen strategi og ledelse godt med.

Vi har ti tusen kunder over hele landet, og vi skal tilby de alt de har behov for innen banktjenester som finansiering, leasing, forsikring, betalingsløsninger, kort og lignende. Målsettingen er til enhver tid kundetilfredshet.
Min oppgave er å kontinuerlig sørge for at medarbeiderne blir trent i å være gode rådgivere og planlegge aktiviteter opp mot kunder.

Hvilken utdanning og kvalifikasjoner er nødvendig for å bli siviløkonom?

- Jeg gikk fire år på Norges Handelshøgskole i Bergen. Nå er utdanningen på fem år.
For å bli siviløkonom må du definitivt være målrettet, strukturert og effektiv. I min rolle må jeg også være flink med folk og en god motivator.

Hva er det beste med yrket ditt?

siviliokonom3_ehmurvold.jpg

- Det beste er at jeg får jobbe med det jeg synes er artigst. Jeg liker særlig godt å jobbe med utvikling og langsiktige strategier. Innen bankverden endrer ting seg raskt, og det er spennende å være en del av dette.

Hva misliker du mest med yrket ditt?

- Danske Bank er et stort konsern, og veien til beslutninger er lang. Det kan være tungt. Vi skulle også veldig gjerne hatt et bedre verktøy for god oppfølging av kunder. Per i dag gjøres jobben manuelt, og det er krevende å holde god oversikt på ti tusen kunder.

Hvilke andre arbeidsområder/muligheter finnes innenfor ditt yrke?

- Det er et utrolig bredt spekter av muligheter som siviløkonom. Du kan jobbe for eksempel i departement, med markedsføring, finans, revisjon, produktutvikling, nettverksorganisasjon og innen ulike konsulentfirmaer.

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket?

- Siviløkonomer er attraktive på arbeidsmarkedet, og blir betalt deretter.

Hvordan anser du sjansene for å få jobb innen dette yrket?

- Jeg vil si det er gode jobbmuligheter. Det kommer noe an på hvor i landet du er, men i bynære områder er det gode muligheter.

siviliokonom2_ehmurvold.jpg

All rights reserved.

Tekst: Eva Hilde Murvold

    • For å bli siviløkonom må du definitivt være målrettet, strukturert og effektiv.
    • Siviløkonomer er attraktive på arbeidsmarkedet, og blir betalt deretter.

Yrkesbeskrivelser

Utdanningsbeskrivelser