× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Informatikk - bachelorstudium favoritt ikon

Universitet og høgskole

Studienivå

Bachelor, 3 år

Søknadsfrist

15. april 2020

Studiepoeng

180

Semester

6

Om studiet

Bachelor i informatikk er et datastudium hvor du får solid utdannelse i utvikling, forbedring, evaluering og bruk av datasystemer. Å lage gode IT-systemer, både for bedrifter og folk som skal bruke dem, krever en helhetsforståelse. Informatikkstudiet gir alt fra praktiske ferdigheter i programmering og bruk av datamaskiner, til kunnskap om hvordan datasystemer skal utvikles og tas i bruk for best å kunne tilfredsstille brukeres og bedrifters behov.

IT er i dag en integrert del av vår hverdag fra vi blir vekket om morgenen av mobiltelefonen til vi sovner med nettbrettet. De fleste IT-prosjekter blir i dag utført av grupper av fagfolk med forskjellig kompetanse. Informatikk er planlegging, utvikling, evaluering og bruk av programmer og datasystemer. Alle områder i samfunnet berøres av informatikk, for eksempel kommunikasjonsbransjen, underholdningsindustrien og helsevesenet.

En utdannelse innen informatikk gjør deg kvalifisert til å jobbe i IT-avdelinger i både store og små bedrifter. Studenter med en bachelor i informatikk jobber som systemutviklere, IT-konsulenter, prosjektledere, samt i salg, kundekontakt og i kontakt med brukere.

Etter fullført utdanning kan du gå ut i arbeidslivet eller fortsette på en to-årig mastergradsutdanning.

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i informatikk

Informasjon fra Samordna Opptak

Opptakskrav

Poenggrenser 2019

50.40 (primær)
54.90 (ordinær)

Studieplasser

145

Søknadskode (SO)

194395