× Denne sida er ikkje tilgjengeleg på målforma du har valt.

Bachelorgrad i journalistikk favoritt ikon

Universitet og høgskole
Lyst til å produsere journalistikk som virkelig betyr noe? Utgjøre en forskjell for andre? Tett oppfølging og mye praksis er varemerket for vårt anerkjente studietilbud. Med utdanning i journalistikk er yrkesmulighetene mange.

Studienivå

Bachelor, 3 år

Organisering

  • Undervising ved lærestaden

Søknadsfrist

15. april 2020

Studiepoeng

180

Semester

6

Om studiet

Bachelorstudiet i journalistikk er en komplett yrkesutdanning som kvalifiserer for profesjonelt arbeid i nyhetsredaksjoner. Mediebedriftene etterspør allsidige, kreative og fleksible journalister med digital kompetanse som gjør at du kan produsere journalistikk for flere typer medier.

På NLA Mediehøgskolen Gimlekollen får du god opplæring og erfaring med å jobbe som journalist på ulike plattformer. Alle starter med nyhetsarbeid på nett, og får opplæring i å fortelle historier med både tekst, bilder og video. Etter hvert velger du mellom fordypning i radio eller avis.

Studiets oppbygging

På NLA Mediehøgskolen starter første praksisperiode nesten med en gang du er registrert som student. Det er fordi vi tror egne erfaringer er gull verdt for læringsprosessen gjennom studiet.

Vi har lagt opp hele utdanningen slik at den veksler mellom teori og praktiske øvelser der du får gjøre dine egne erfaringer under god veiledning. I praksisperioder bruker vi nettavisen Sørnett som plattform, og vi lager både avis, tv-sendinger og radio. Vi bruker også sosiale medier flittig.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Informasjon om opptak

Opptak gjennom Samordna Opptak

Vidare studium

Etter fullført bachelorgrad kan du søke opptak på mastergradsstudiet Global Journalism ved NLA Høgskolen , eller på mastergradsstudier ved andre høgskoler og universiteter.

Karrierevegar

Bachelorstudiet i journalistikk er en profesjonsrettet utdanning som kvalifiserer for arbeid som journalist i redaksjoner i ulike medier.

Tilbys ved:

  • NLA Høgskolen Gimlekollen

Informasjon fra Samordna Opptak

Poenggrenser 2019

Alle (primær)
Alle (ordinær)

Studieplasser

30

Søknadskode (SO)

254454

Lignende utdanninger