Fakta
Informasjon er oppdatert av VID vitenskapelige høgskole
13. januar 2025.


Om studiet
Denne videreutdanningen setter fokus på hvordan ansatte i barnevernet kan styrke sin kompetanse i å møte barn og familier med minoritetsbakgrunn.
Studentene skal gjennom utdanningen kritisk vurdere og videreutvikle egen kunnskap, ferdigheter, og holdninger. Det innebærer at det fokuseres på hvordan prosesser relatert til migrasjon, kultur og mangfold påvirker både minoriteters livssituasjon og selve samhandlingen mellom minoriteter og barnevernet. Målet er at studentene skal kunne vurdere og anvende ulike perspektiver, teorier og kunnskapsbaserte metoder som fremmer et likeverdig tjenestetilbud.
Studiets oppbygging
Videreutdanningen har to emner: Emne 1 vil gå på høstsemesteret, mens emne 2 vil gå på vårsemesteret. Hvert emne vil ha to tredagers-samlinger (til sammen 6 dager). I tillegg vil det være syv nettleksjoner knyttet til det enkelte emne. Det legges også opp til virtuelt faglig forum, veiledning og praktisk ferdighetstrening.
Opptaksinformasjon
Videreutdanningen retter seg mot ansatte i det kommunale barnevernet og ansatte i barnevernvaktene, men kan også være aktuell for ansatte i andre deler av barnevernfeltet. De som er ansatte i den kommunale barneverntjenesten og ansatte i barnevernvaktene vil prioriteres ved opptak til studiet.
Opptakskrav:
- 3-årig bachelorutdanning eller tilsvarende
- arbeidstilknytning i barnevernet
- vedleggsskjema med anbefaling om detakelse fra arbeidsgiver