Fakta
Informasjon er oppdatert av VID vitenskapelige høgskole
20. februar 2023.
Om studiet
Utdanningen i kreftsykepleie skal gi kompetanse i avansert sykepleie til pasienter med kreftsykdom. Målgruppen er pasienter med kreft og deres pårørende under hele pasientforløpet. Kreftsykepleierne skal kunne utøve yrket i den offentlige helsetjenesten; spesialist- og kommunehelsetjenesten, i private institusjoner og i organisasjoner som arbeider innen kreftfeltet.
Kreft er en alvorlig sykdom som påvirker helse og livssituasjon i stor grad. Kort liggetid i sykehus gir behov for økt kompetanse på alle nivå i helsetjenesten. Oppdatert kunnskap innen kreftomsorg er viktig når sykepleiere i selvstendig arbeid og i samarbeid med andre faggrupper skal gjøre vurderinger og fatte beslutninger på et faglig, rettslig og etisk grunnlag. Utøvelse av pedagogisk kompetanse, som omfatter blant annet veiledning, undervisning og informasjon i møte med pasient og pårørende, vektlegges i studiet. Pasient- og pårørendeperspektivet er sentralt i studiet. Utøvelsen av kreftsykepleie skal være i samsvar med helselovgivningens krav til yrkesutøvelse.
Emner
- Grunnlagsforståelse og rammer
- Livssyn, verdier og relasjoner i profesjonell praksis
- Sykepleie ved kreftbehandling (inkludert praksisstudier)
- Palliativ kreftbehandling og sykepleie (inkludert praksisstudier)
- Vitenskapsteori, forskningsmetoder og forskningsetikk
Studiets oppbygging
Studiet tilsvarer 60 studiepoeng og er organisert i ukessamlinger. Kreftsykepleie kan tas på heltid (1 år) eller på deltid (2 år).
NB! Høsten 2022 tilbys dette studiet kun på heltid.
Heltidsstudiet har 3 samlinger à 2 uker per semester, og deltid har 3 samlinger a 1 uke per semester. I tillegg har studentene to praksisperioder à 6 uker.
Studiet foregår på heltid og deltid i Bergen og Oslo.
Les mer på studiesiden.
Opptakskrav
Se opptakskrav på studiesiden.
Opptaksinformasjon
Det søkes direkte til høgskolen.
NB! Høsten 2022 tilbys dette studiet kun på heltid.
Søknadsfrist: 15. april