Nøkkelinformasjon
Lærested
Studiested
Nivå
FagskolestudiumStudiepoeng
30.00Kostnader
9900,- (kan indeksreguleres)
Studieform
Nettstøttet, samlingsbasertStudietempo
DeltidSøknadsfrist
15. aprilOppstartsdato
HøstGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Om studiet
Fagskolestudiet Hageplanlegging er en høyere yrkesfaglig utdanning for gartnere og anleggsgartnere. Du lærer hageplanlegging, vegetasjonslære og tekniske fag. Etter endt utdanning får du spesialkompetanse innen planlegging av små grøntanlegg og privathager.
Studiested Mære i Trøndelag:
For at flere skal få mulighet til å få denne kompetansen, har vi inngått samarbeid med Trøndelag høyere yrkesfagskole, om å tilby Hageplanlegging ved Mære i Trøndelag.
Gunnar Johansen, som er faglærer ved Mære, vil undervise i vegetasjonslære og tekniske fag. Mona Barthel Sveen, som er faglærer ved Vea, vil undervise i hageplanlegging.
Faglig innhold:
- Hageplanlegging: 20 studiepoeng
- Vegetasjonslære: 5 studiepoeng
- Tekniske fag: 5 studiepoeng
Undervisningsopplegg
Faglig innhold:
- Hageplanlegging: 20 studiepoeng
- Vegetasjonslære: 5 studiepoeng
- Tekniske fag: 5 studiepoeng
Fleksibel utdanning:
Fagskoleutdanningen er nettbasert med samlinger. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert mellom samlingene. Det vil også være befaringer og praktiske øvelser.
Opptakskrav
eller tilsvarende realkompetanse*
Det gis tilleggspoeng for relevant yrkespraksis
Opptaksinformasjon
Innsøking gjøres via: www.samordnaopptak.no
Studiet starter opp annethvert år på Mære og Moelv i Innlandet.
Karrieremuligheter
Etter å ha fullført og bestått studiet kan du blant annet: bistå hagesenterkunder med planlegging av mindre grøntområder, drive med planlegging av privathager og andre mindre grøntanlegg eller arbeide med planlegging av mindre grøntanlegg i et anleggsgartnerfirma. Du kan arbeide som selvstendig næringsdrivende eller i et næringsforetak.
Hageplanlegging er en av tre moduler som inngår i fagskoleutdanningen Grøntanleggsforvaltning. Etter å ha tatt «Hageplanlegging» kan du ta «Skjøtsel og drift av uteområder» og «Bedriftsledelse» slik at du kan bli Fagskolekandidat Grøntanleggsforvaltning.