Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Moelv

Nivå

Videregående (privat)

Semester

4

Kostnader

48000

Studieform

Undervisning ved lærestedet, samlingsbasert

Studietempo

Deltid

Søknadsfrist

1. mars

Oppstartsdato

22. august

Om studiet

Blomsterdekoratørutdanning for voksne er for deg som ønsker å bli blomsterdekoratør, men ikke er rettighetselev. Utdanningen gir deg grunnleggende kompetanse på videregående nivå i blomsterdekoratørfaget.

Blomsterdekorering er et gammelt håndverk med lange tradisjoner. Faget finner inspirasjon til ulike uttrykk gjennom stilhistorien og disiplinene i faget har sitt utspring i ulike stilepoker. Å arbeide i kreative prosesser for å videreutvikle faget er sentralt.

Blomsterdekoratøren lager blomsterprodukter til ulike arrangementer og begivenheter. Du jobber med levende materialer som varierer med sesong og årstider. Som blomsterdekoratør er du også butikkarbeider, og har kundebehandling og markedsføring som en del av arbeidsoppgavene.

Utdanningen er praktisk rettet. Du vil lære å lage buketter, dekorasjoner, kranser, brudebuketter, dekorering av rom og mye mer.

Plantematerialet og bruken av dette er sentralt i utdanningen, sammen med utprøving av ulike tekniske løsninger. Teoridelen er i hovedsak integrert i den praktiske yrkesutøvelsen.

Kurset gir kompetanse tilsvarende programfagene på Vg1 Design og håndverk og Vg2 Blomsterdekoratør. Utdanningsløpet er eksamensforberedende, med mulighet for privatisteksamen i programfagene på Vg1 og Vg2 nivå, etter gjeldende regler. Alle får kompetansebevis på gjennomført opplæring, et bevis som kan være grunnlag for å gå inn i et lærlingeløp i en blomsterbutikk.

Faglig innhold:

  • Grunnleggende innføring i hvordan du kan lage buketter, dekorasjoner, brudebuketter, kranser og mye mer
  • Kommunikasjon og eksponering
  • Plantelære og varebehandling
  • Yrkesfaglig fordypning

Samlinger: Det er 10 samlinger pr. år. I tillegg skal du gjennomføre 5 praksisuker i løpet av de to årene (yrkesfaglig fordypning).
Opptakskrav: Opptakskrav til opplæringen er bestått ett år i videregående skole (Utdanningen er spesielt tilrettelagt for voksne, rettighetselever må velge ordinært utdanningsløp).

Søknadsskjema: https://portal.vea-fs.org/soknad/skjema/

Læreplan: https://Læreplan Blomsterdekoratør voksen

Veien videre

Som blomsterdekoratør kan du jobbe i blomsterbutikk eller hagesenter. Med erfaring kan du også jobbe som freelancer, delta i konkurranser og holde kurs for andre. Etter å ha tatt fagbrev kan du gå videre på fagskoleutdanning

Informasjonsmøter:
For deg som ønsker å besøke Vea før du eventuelt søker, holder vi to informasjonsmøter.