Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Sørøst-Norge
.
Om studiet
Lær hvordan du kan bruke digitale verktøy til å støtte opp om barns utforskning, lek og gode samtaler i barnehagen.
Hvorfor velge denne videreutdanningen?
Brukt på en god måte, kan digitale verktøy være med på å berike barnas tid i barnehagen. Målet er at digitale verktøy skal støtte opp om barnas læringsprosesser gjennom utforskning, lek og gode samtaler, og ikke erstatte disse læringsprosessene.
Da trengs trygge og kunnskapsrike voksne. Dette nettstudiet er laget for deg som ønsker å bli en slik voksen.
Studiet er en del av Utdanningsdirektoratets satsning på videreutdanning av barnehagelærere, kompetanse for fremtidens barnehage.
Samlingsdatoer studieåret 2024-2025
Studiet er helt nettbasert. Det vil være både synkrone og asynkrone økter. Studiet starter med selvstudier (asynkron undervisning) i midten av august 2024, i læringsplattformen Canvas. Den synkrone undervisningen foregår i sanntid på nett, på torsdager mellom klokken 09-12. Du bør også sette av en studiedag i de asynkrone ukene.
Synkron undervisning i (sanntid) gjennomføres i følgende uker
- Synkron undervisning torsdagar kl 09.00-12.00 følgende uker
- Høst 2024: 34, 36, 38-39, 42-43, 46, 48
- Vår 2025: 2-3, 5-6, 10-11, 13-14 og 17
Asynkron undervisning gjennomføres i følgende uker
- Asynkron undervisning: (Selvvalgt dag)
- Høst 2024: 33 (introduksjon), 35, 37, 40-41, 44-45, 47, 49-50,
- Vår 2025: 4, 7-9, 12 og 15
Emnet avsluttes med en skriftlig hjemmeeksamen.
Det vil være ca. 20-30 timer undervisning i sanntid per semester, med obligatorisk deltagelse (minst 80%).
Opptakskrav
For opptak til dette emnet på masternivå kreves:
- Bachelorutdanning som førskolelærer eller barnehagelærer, minimum 180 stp eller tilsvarende. Søkere med annen 3-årig pedagogisk bakgrunn, må kvalifisere til arbeid med pedagogisk ledelse i barnehagen gjennom tilleggsutdannning i barnehagepedagogikk (30+30stp).
Emnet er på masternivå, men hører ikke til et bestemt masterprogram. For opptak til masterprogram kreves karaktersnitt C eller bedre. Hvis du fyller dette kravet ved opptak, kan emnet senere søkes innpasset som valgfritt emne i en mastergrad.
Søkere med utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere kunnskaper i norsk og engelsk.
Opptak via Utdanningsdirektoratet (UDIR)
Hovedopptak til studiet vil gå gjennom Utdanningsdirektoratet, som dekker studieavgiften. Studentene betaler kun semesteravgift.
Pensumlitteratur og annet studiemateriell, må deltakere eller barnehageeier dekke selv. Ved søknad om opptak, søker man samtidig om tilretteleggingsmidler til arbeidsplassen. Les mer om Udirs tilretteleggingsmidler.
Søkere som får tildelt studieplass via Udir, vil bli kontaktet av USN når vi har mottatt søkeroversikten. Dette skjer i løpet av våren. Søkere vil da få en link fra USN med tilgang til søknadsskjema og informasjon om videre søknadsprosess.