Fakta
- Alle (primær)
- 30.70 (ordinær)
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger
.
Om studiet
Som sykepleier jobber du med mennesker med behov for helsehjelp. Sykepleierutdanningen gir deg kunnskapen og de praktiske ferdighetene du trenger for et viktig og meningsfullt yrke i helsetjenesten.
En sykepleier møter mennesker i alle aldre som trenger helsehjelp. Som sykepleier må du lære å kommunisere og samhandle med pasienter og pårørende med ulik bakgrunn.
Sykepleierutdanningen er et fulltidsstudium over tre år med emner innenfor sykepleievitenskap, naturvitenskap (anatomi, fysiologi, sykdomslære) og samfunnsvitenskap (pedagogikk, psykologi, jus). Studiet forbereder deg til yrket som sykepleier i ulike deler av helse- og velferdstjenesten.
Sykepleierkompetanse utvikles i samspillet mellom teori og praksis. Som sykepleierstudent ved Universitetet i Stavanger får du en variert studiehverdag fra forelesninger til praksisstudier, det blir gruppearbeid og selvstudium, og simulering og ferdighetstrening i sykepleielaboratoriene. Sykepleierutdanningen bruker flere digitale løsninger i undervisningen, blant annet over 60 prosedyrefilmer og appen DigiSim til bruk i ferdighetstrening. Du kan også oppleve helsetjenester i en annen del av verden ved å ta praksisstudier i utlandet.
Undervisningsopplegg
Undervisning ved institusjonen
Opptakskrav
Krav om generell studiekompetanse, politiattest og medisinsk testing
Det er også krav om gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i norsk (393 timer), og gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i matematikk (fellesfag 224 timer).
Dette studiet har krav om politiattest. Politiattest søkes gjennom Studentweb etter du har takket ja til studieplass og fått studierett på studieprogrammet. Følg instruksjonene i Studentweb.
Søknad: via Samordna opptak.
Søknadsfrist: 15. april
NB! For opptaket i 2025 fjernes kravet om 3 i norsk og matematikk.
Videre studier
Noen sykepleiere velger etter hvert å ta en mastergrad eller videreutdanning og spesialisere seg. Bachelorgraden i sykepleie kvalifiserer blant annet til:
- Master i jordmorfag
- Master i intensivsykepleie
- Master i rus- og psykisk helsearbeid
Karrieremuligheter
Med autorisasjon som sykepleier kan du blant annet jobbe:
- på sykehus
- på sykehjem og i bo- og rehabiliteringssentre
- helsestasjoner og i skolehelsetjenesten
- innen psykisk helsevern og i bedriftshelsetjenester
- med rådgivningstjenester og i forsvaret
- i utlandet, for eksempel i en hjelpeorganisasjon
På sykehus jobber sykepleiere på alle avdelinger, for eksempel på akuttmottak, poliklinikkerr og kirurgiske og medisinske avdelinger. Sykepleiere har hovedansvaret innenfor helsetjenesten i kommunene og leder sykehjem og hjemmesykepleien.
Utveksling
Skaff deg et konkurransefortrinn i arbeidslivet - reis på utveksling!
UiS har inngått avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner i Norden, Europa og i land utenfor Europa. Utvalget er stort og valget er ditt! På nettsiden vår kan du finne ut mer om hvor og når nettopp du kan reise i ditt studieprogram.
Det finnes mange gode grunner til å ta deler av utdanningen i utlandet, økte karrieremuligheter er bare én av dem. I tillegg til å skille deg ut i arbeidsmarkedet vil et utvekslingsopphold øke dine språklige ferdigheter, utvikle dine faglige perspektiver og gi deg personlig vekst! At utveksling er både lærerikt og en unik opplevelse for livet er det ingen tvil om!
Søknadsfrist for utreise høstsemesteret er 1. februar og for vårsemesteret 1. september. Minimumskravet for å reise på utveksling er at du må ha bestått eksamener tilsvarende ett års studier (60 studiepoeng) før du reiser.
Les mer om utveksling her: www.uis.no/ut