Fakta
- Alle (primær)
- Alle (ordinær)
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger
.
Om studiet
Religioner og livssyn er viktig for enkeltmennesker, men også sentralt i organisasjons- og samfunnsliv. I dag ser vi at det religiøse landskapet er i rask endring. Det er et økende religionsmangfold, samtidig som stadig flere ikke lenger tilhører etablerte religiøse tradisjoner.
- Religiøse endringsprosesser:
- Bachelorgraden i religion, kultur og samfunn gir mulighet til å utforske religiøse endringsprosesser med et religionsvitenskapelig perspektiv.
- Fokuserer på innhold og funksjon av religion og livssyn i samtiden på kultur- og samfunnsnivå, i forskning og for individet.
- Ulike perspektiv:
- Studiet tar opp globale, nasjonale og lokale perspektiver, utrustet for å håndtere spørsmål og utfordringer i mangfoldige og flerkulturelle samfunn.
- Gir grunnleggende kunnskap om samtidsreligion i et globalt perspektiv, vektlegger kulturelle og menneskelige dimensjoner.
- Relevant i mange yrker:
- Relevant for lærerutdanning og undervisning om religioner og livssyn i skolen.
- Gir innsikt i religions- og livssynsmangfold, relevant for jobber i offentlig og privat sektor, inkludert samfunnskontakt, personalspørsmål, internasjonalisering og informasjon.
- Valgfrihet:
- Bachelorprogrammet inkluderer fordypning i religion (fag 1) og et valgfritt fag 2, tilsvarende et årsstudium, med nordisk, engelsk, og historie som alternativer.
- Mulighet for praksis i siste semester (BPRA30) med fokus på faglig relevans for arbeidslivet.
- Variert undervisningstilbud, med ca. seks undervisningstimer i uken på hvert emne.
Undervisningsopplegg
Opptakskrav
Videre studier
Du kan fortsette studiene ved UiS ved å søke deg inn på masterprogrammet i religion, kultur og samfunn.
Karrieremuligheter
Utveksling
Skaff deg et konkurransefortrinn i arbeidslivet - reis på utveksling!
UiS har inngått avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner i Norden, Europa og i land utenfor Europa. Utvalget er stort og valget er ditt! På nettsiden vår kan du finne ut mer om hvor og når nettopp du kan reise i ditt studieprogram.
Det finnes mange gode grunner til å ta deler av utdanningen i utlandet, økte karrieremuligheter er bare én av dem. I tillegg til å skille deg ut i arbeidsmarkedet vil et utvekslingsopphold øke dine språklige ferdigheter, utvikle dine faglige perspektiver og gi deg personlig vekst! At utveksling er både lærerikt og en unik opplevelse for livet er det ingen tvil om!
Søknadsfrist for utreise høstsemesteret er 1. februar og for vårsemesteret 1. september. Minimumskravet for å reise på utveksling er at du må ha bestått eksamener tilsvarende ett års studier (60 studiepoeng) før du reiser.
Les mer om utveksling her: www.uis.no/ut