Fakta

Sted:
Stavanger
Studietype:
Master, 2 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger

31. januar 2024.

Om studiet

Dette studieprogrammet gir deg en utdanning innen enten maskin- eller konstruksjonsteknikk, og de nødvendige verktøyene du trenger for å gjøre utfordringer om til muligheter.

Programmet tilbyr to spesialiseringer, konstruksjonsteknikk og maskinteknikk. Begge spesialiseringene gir deg innblikk i hvordan materialer og strukturer reagerer på krefter. Dette lærer du om i ulike kurs innen mekanikk, dynamikk og simuleringsmetoder.

Hvis din bakgrunn er innen byggingeniør, vil spesialiseringen i konstruksjonsteknikk gi deg fordypning innen analyse, design, bygging og vedlikehold av landbaserte og offshore-strukturer. Spesialiseringen gir deg kjernekompetanse og ferdigheter til å arbeide med et spekter av problemstillinger knyttet til bygninger, broer, boreplattformer, vindturbiner og andre strukturer.

Med en bakgrunn som maskiningeniør, vil spesialiseringen innen maskinteknikk gi deg mer kunnskap om design og produksjon av mekanisk utstyr. Dette inkluderer CAD/CAM, produksjonsteknikk, sveising, inspeksjon, samt fluiddynamikk og materialvitenskap. Med bakgrunn i maskinteknikk kan du jobbe med alt fra produktutvikling og produksjon, til fornybar energi og offshore-industri.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Opptakskrav

Opptakskrav til spesialisering i konstruksjonsteknikk

Opptakskravet er fullført bachelorgrad i ingeniørfag innen bygg, i henhold til nasjonal rammeplan for ingeniørutdanning, eller tilsvarende med minimum 40 sp spesialiseringsemner innen konstruksjonstekniske emner. Alle søkere må ha minimum 25 sp matematikk, 5 sp statistikk og 7,5 sp fysikk. Søkere med utenlandsk utdanning må ha tilsvarende 25 sp innen matematikk, 5 sp statistikk og 7,5 sp fysikk.

Det er satt en laveste gjennomsnittskarakter for opptak på C.

Opptakskrav til spesialisering i maskinteknikk

Opptakskravet er fullført bachelorgrad i ingeniørfag, i henhold til nasjonal rammeplan for ingeniørutdanning, innen maskin, material, marin, prosess eller tilsvarende med et godt grunnlag innen konstruksjons-, material- og/eller strømningstekniske emner. Alle søkere må ha minimum 25 sp matematikk, 5 sp statistikk og 7,5 sp fysikk. Søkere med utenlandsk utdanning må ha tilsvarende 25 sp innen matematikk, 5 sp statistikk og 7,5 sp fysikk.

Det er satt en laveste gjennomsnittskarakter for opptak på C.

Søknadsfrist: 15. april

Videre studier

En fullført mastergrad med en gjennomsnittskarakter B for emner og karakter A eller B for masteroppgave, kvalifisere for opptak til PhD-studiet i Offshore Technology ved Universitetet i Stavanger. Nyutdannede er også kvalifisert for å søke på relevante PhD-programmer ved andre universiteter.

Karrieremuligheter

Studiet kvalifiserer kandidatene til et bredt spekter av stillinger i privat industri og offentlige organisasjoner. Siden kjernen i masterstudiet består av ofte anvendbare prinsipper og metoder, kan kandidatene kvalifisere seg til mange attraktive stillinger innen maskin- og konstruksjonsteknikk og materialteknologi i offshore- og sivilingeniørindustri, fornybar energiprosjekter, produksjon og produksjonsindustri og et mangfoldig utvalg av mekaniske operasjoner.

Det vil alltid være behov for bygninger, veier, broer, materialer, maskiner, produksjons- og produksjonsprosesser, vind / bølge og solenergisystemer og nyutdannede vil derfor være attraktive i industrien og i det internasjonale arbeidsmarkedet.

Mange vil også ha interessante jobbmuligheter innen forskning, utdanning eller i offentlig sektor viet til kontroll, regulering og rettshåndhevelse av industrisektorer.

Utveksling

Skaff deg et konkurransefortrinn i arbeidslivet - reis på utveksling!

UiS har inngått avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner i Norden, Europa og i land utenfor Europa. Utvalget er stort og valget er ditt! På nettsiden vår kan du finne ut mer om hvor og når nettopp du kan reise i ditt studieprogram.

Det finnes mange gode grunner til å ta deler av utdanningen i utlandet, økte karrieremuligheter er bare én av dem. I tillegg til å skille deg ut i arbeidsmarkedet vil et utvekslingsopphold øke dine språklige ferdigheter, utvikle dine faglige perspektiver og gi deg personlig vekst! At utveksling er både lærerikt og en unik opplevelse for livet er det ingen tvil om!

Søknadsfrist for utreise høstsemesteret er 1. februar og for vårsemesteret 1. september. Minimumskravet for å reise på utveksling er at du må ha bestått eksamener tilsvarende ett års studier (60 studiepoeng) før du reiser.

Les mer om utveksling her: www.uis.no/ut

Kvalifikasjon/tittel

Master of Science