Fakta

Sted:
Stavanger
Studietype:
Master, 2 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger

.

Om studiet

Ønsker du å få en tverrfaglig kompetanse innen ingeniørfag, drift og ledelse, som er etterspurt i flere bransjer? Da kan dette være mastergraden for deg.

I dette studiet lærer du om tekniske-, drifts- og ledelsesaspekter av komplekse industrielle assets.

Begrepet "assets" inkluderer industrianlegg, energiproduksjons- og distribusjonssystemer, produksjon og prosessering, industrielle systemer og teknisk utstyr. Dette inkluderer også industrielle prosesser, sivile strukturer og infrastruktur, transportsystemer, samt medisin- og helsesystemer, både i offentlig og privat sektor.

Studiet er tverrfaglig, og kunnskapen du får kan du bruke i offshorenæringen, energisektoren, på landbaserte produksjonsanlegg, prosessanlegg, teknisk infrastruktur, transport, og i mange andre industrielle sektorer.

Her får du jobbe med prosjekter og problemstillinger som er hentet direkte fra offentlig og privat sektor. Dette er et internasjonalt studieprogram. All undervisning foregår på engelsk.

Studiet har to spesialiseringer:

Asset-teknologi og digitaliseringsprosesser

Denne spesialiseringen krever ingeniørfaglig bakgrunn og gir deg tittelen sivilingeniør.

Her får du videreutviklet dine ingeniørkunnskaper. Du tar emner som er felles for begge spesialiseringene, i tillegg vil du lære om fagområder innen ingeniørfag som sannsynlighet, pålitelighet, datavitenskap, KI-baserte beslutninger, additiv produksjon og anvendt fluiddynamikk.

Bærekraftige assets og smart drift

Denne spesialiseringen er relevant for studenter med ulike typer bakgrunn (se opptakskrav for mer informasjon).

Her tar du emner som er felles for begge spesialiseringene, i tillegg vil du lære om fagområder som KI-baserte beslutninger, prosjektrisiko, kontrakter, forsyningskjede, energi og klimaendringer, og bærekraft.

Opptakskrav

Opptakskrav til spesialisering i asset-teknologi og digitaliseringsprosesser

Opptakskravet er fullført bachelorgrad i ingeniørfag, i henhold til nasjonal rammeplan for ingeniørutdanning, innen hvilken som helst teknisk disiplin. Det stilles krav om minimum 25 sp matematikk, 5 sp statistikk og 7,5 sp fysikk. Søkere med utenlandsk utdanning må ha tilsvarende 25 sp innen matematikk, 5 sp statistikk og 7,5 sp fysikk.
Det kan være en fordel dersom en søker har tatt emner tilknyttet konstruksjonsmessige, tekniske og driftsmessige sider ved tekniske anlegg/systemer og prosesser i sin bachelorgrad og/eller har relevant teknisk og driftsmessig bransjeerfaring knyttet til systemteknikk og prosesser.

Det er satt en laveste gjennomsnittskarakter for opptak på C.

Opptakskrav til spesialisering i bærekraftige assets og smart drift

Opptakskravet er fullført bachelorgrad i et relevant fag som; generelt ingeniørfag, prosjekter og kontrakter, økonomi og forretningsledelse, driftsledelse, forsyningskjede og logistikk, konstruksjons- og konstruksjonsledelse, industriell produksjon, industrielle tjenester, industrielle teknologier og generell ledelse samt andre samfunnsvitenskapelige og forretningsrelaterte disipliner.
Søkere med annen type utdanningsbakgrunn vil også bli vurdert av opptakskomitéen.
Generelt kan det være en fordel dersom en søker har tatt emner som er relevante for industrianlegg, industrielle systemer og prosesser, infrastruktur, og offentlig sektor i sin bachelorgrad og/eller har relevant bransjeerfaring.

Det er satt en laveste gjennomsnittskarakter for opptak på C.

søknadsfrist: 15 april

Videre studier

En kandidat med fullført mastergrad i industriell teknologi og driftsledelse med gjennomsnittskarakter B eller bedre for emner og masteroppgave med karakter A eller B, kvalifiserer til opptak til doktorgradstudiet i en teknisk disiplin ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitet i Stavanger.

Karrieremuligheter

Dette tverrfaglige studieprogrammet kvalifiserer kandidatene til utfordrende karrierer i moderne privat industri og offentlige organisasjoner, der pålitelighet og tilgjengelighet, driftssikkerhet og digitalsikkerhet, kostnadseksponering, digitalisering, samfunnspåvirkning og miljømessig fotavtrykk spiller kritiske roller når det gjelder verdiskaping og risikoreduksjon.

Siden kjernen i masterstudiet består av disipliner som er praktisk orienterte, kan våre uteksaminerte studenter kvalifisere for mange attraktive stillinger i både land- og offshoreindustrien, samt i offentlig sektor. Det tverrfaglige innholdet i studiet vil også sette studentene i stand til å løse utfordringer på avansert ingeniør-, drifts- og ledelsesnivå også utenfor sitt spesialområde i samarbeid med eksperter fra ulike andre felt.

Generelt vil kandidatene være godt kvalifisert for mange karrieremuligheter i en rekke organisasjoner, inkludert; anleggs- og fasiliteter eiere eller -operatører, tjeneste- og teknologileverandører, ingeniørentreprenører, konsulenter, myndigheter, samt offentlige institusjoner som er involvert i ulike typer industrielle assets. De fokuserte sektorene kan for eksempel inkluderer energiproduksjon og distribusjon, industriproduksjon, sivile strukturer og infrastruktur, offshore-systemer og plattformer, prosessanlegg, industrielle og offentlige tjenester, transportsektor, medisinske tjenester og helsevesen, industrielle teknologier, forsyningskjede og logistikk, luftfart, maritim, og en rekke andre bransjer. Mange vil også ha interessante jobbmuligheter innen forskning, utdanning eller i offentlig sektor viet kontroll, regulering, politikk og juridiske aspekter knyttet til ulike industrisektorer.

Utveksling

Skaff deg et konkurransefortrinn i arbeidslivet - reis på utveksling!

UiS har inngått avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner i Norden, Europa og i land utenfor Europa. Utvalget er stort og valget er ditt! På nettsiden vår kan du finne ut mer om hvor og når nettopp du kan reise i ditt studieprogram.

Det finnes mange gode grunner til å ta deler av utdanningen i utlandet, økte karrieremuligheter er bare én av dem. I tillegg til å skille deg ut i arbeidsmarkedet vil et utvekslingsopphold øke dine språklige ferdigheter, utvikle dine faglige perspektiver og gi deg personlig vekst! At utveksling er både lærerikt og en unik opplevelse for livet er det ingen tvil om!

Søknadsfrist for utreise høstsemesteret er 1. februar og for vårsemesteret 1. september. Minimumskravet for å reise på utveksling er at du må ha bestått eksamener tilsvarende ett års studier (60 studiepoeng) før du reiser.

Les mer om utveksling her: www.uis.no/ut

Kvalifikasjon/tittel

Master of Science