Fakta

Sted:
Stavanger
Studietype:
Årsstudium
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
60
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: GENS
Poenggrenser 2024:
  • Alle (primær)
  • Alle (ordinær)
Studieplasser: 32
Nettbasert: Nei
Samlingsbasert: Nei
Deltid: Nei
Søknadskode (SO): 217179

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger

.

Om studiet

Vil du få innsikt i menneskets fortid og kunnskap om sosiale og politiske forhold? Det kan du få ved å ta et årsstudium i historie ved Universitetet i Stavanger.

  • Du får en innføring i historiske perioder fra antikken til moderne tid, og i hvordan historiske hendelser har formet dagens verdensbilde.
  • Lær om historiefaglig teori, metode og didaktikk for å utvikle kritisk bevissthet.
  • Historie er mer enn å pugge årstall. Delta i diskusjoner, kildestudier og presentasjoner for å utvikle din evne til å tenke kritisk.
  • Utforsk verdenshistorien fra 500 f.Kr. til i dag, med temaer som politisk, sosial, kulturell og økonomisk historie. Lær også hvordan historikeres egne perspektiver former vår forståelse av fortiden.

Opptakskrav

Krav om generell studiekompetanse

Søknad: via Samordna opptak.

Søknadsfrist: 15. april

Videre studier

Videre studier

Hvis du ønsker å gå videre med historiestudier ved UiS, kan årsstudiet inngå i en bachelor i historie.https://www.uis.no/nb/studier/historie-bachelor

Karrieremuligheter

Historiefaget gir deg en allmenn kompetanse som det er behov for blant annet i skole, media og kulturarbeid. Hvis du kombinerer årsstudiet i historie med andre studier, vil dette heve din tverrfaglige kompetanse og kvalifisere deg ytterligere til stillinger innen disse og andre sektorer. Eksempler på dette er:

  1. Journalistikk og media: Med en bakgrunn i historie kan du arbeide som journalist eller redaktør, spesielt innen områder som dekker historiske temaer, kultur eller politikk.
  2. Offentlig administrasjon og politikk: Historikere kan finne arbeid innen offentlig sektor, for eksempel i departementer, kommuner, eller internasjonale organisasjoner, hvor de kan bruke sin forståelse av samfunnsutvikling og politikk.
  3. Kultursektoren: Dette inkluderer arbeid med kulturminnevern, formidling og arrangering av kulturelle prosjekter, både i offentlig og privat sektor.
  4. Forlagsbransjen: Du kan jobbe som redaktør, forfatter, eller konsulent i forlagsbransjen, med spesielt fokus på historisk litteratur.
  5. Turisme: Historikere kan jobbe innen reiselivsnæringen, som guide, eller med utvikling av kulturelle og historiske reiselivsopplevelser.
  6. Rådgivning: Mange historikere arbeider som konsulenter eller rådgivere, hvor de bruker sin evne til å analysere informasjon og sette den i en bredere sammenheng, for eksempel innenfor politisk analyse, samfunnsplanlegging eller i NGO-er.
  7. Kommunikasjon og PR: Historikere kan jobbe innenfor kommunikasjon og PR, spesielt i organisasjoner som verdsetter en dyp forståelse av samfunn, kultur og historie.

Kvalifikasjon/tittel

Årsstudium

Alle utdanninger innen