Fakta
- Alle (primær)
- Alle (ordinær)
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger
.
Om studiet
Framtiden er elektrisk – og lagring av energi står helt sentralt når «alt» skal gå på strøm. Hos oss kan du bli ingeniør i batteri- og energiteknologi.
Ved å ta dette studieprogrammet får du kompetanse innen et nytt, høyteknologisk område. For å møte framtidens energibehov i samfunnet, må det produseres og lagres mye energi. Tenk bare på hvor mange ting du har rundt deg i hverdagen som trenger strøm for å fungere? For at vi skal kunne ta ut strøm når den trengs til elektrifiseringen og den grønne omstillingen vi står midt i, må vi finne gode løsninger på energilagring. Batteriteknologi gjør dette mulig.
Denne bacheloren er tverrfaglig. Den kombinerer materialteknologi, datateknologi, fornybar energi, kjemiteknikk og matematisk modellering. Studiet passer for deg som er interessert i teknologi, energi, matematikk og bærekraft.
Arbeidsformene under studiet varierer, men du er innom både laboratorium, gruppearbeid, praktisk og teoretisk oppgaveløsning i løpet av studiet. Det vektlegges praktisk tilnærming til caser og yrkesrettet opplæring.
Undervisningsopplegg
Opptakskrav
Krav om generell studiekompetansehttps://www.samordnaopptak.no/info/opptak/og matematikk R1 (S1 og S2) og R2 og Fysikk 1 eller 1-årig forkurs for ingeniør.
Søknad: via Samordna opptak.
Søknadsfrist: 15. april
Videre studier
En bachelor i batteri- og energiteknologi kvalifiserer for flere masterstudier ved Universitetet i Stavanger, avhengig av hvilke valgfag man tar. Blant annet kan masterstudier i, Computational Engineering, Industriell teknologi og driftsledelse og Industriell økonomi være aktuelle.
Karrieremuligheter
Utveksling
Skaff deg et konkurransefortrinn i arbeidslivet - reis på utveksling!
UiS har inngått avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner i Norden, Europa og i land utenfor Europa. Utvalget er stort og valget er ditt! På nettsiden vår kan du finne ut mer om hvor og når nettopp du kan reise i ditt studieprogram.
Det finnes mange gode grunner til å ta deler av utdanningen i utlandet, økte karrieremuligheter er bare én av dem. I tillegg til å skille deg ut i arbeidsmarkedet vil et utvekslingsopphold øke dine språklige ferdigheter, utvikle dine faglige perspektiver og gi deg personlig vekst! At utveksling er både lærerikt og en unik opplevelse for livet er det ingen tvil om!
Søknadsfrist for utreise høstsemesteret er 1. februar og for vårsemesteret 1. september. Minimumskravet for å reise på utveksling er at du må ha bestått eksamener tilsvarende ett års studier (60 studiepoeng) før du reiser.
Les mer om utveksling her: www.uis.no/ut