Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger
.
Om studiet
Vil du bidra til at barn og unge får en god oppvekst? Som barnevernspedagog spiller du en viktig rolle i å identifisere barn, unge og familiers behov og hjelpe mennesker i utsatte livssituasjoner.
- Bidra til en bedre oppvekst. Som barnevernspedagog hjelper du barn og unge som står i fare for, eller allerede har, sosiale og psykiske utfordringer. Du bidrar til å skape en tryggere fremtid for dem.
- Lær å kommunisere og bygge tillit med barn, familier og offentlige instanser, og utvikler ferdigheter som gjør deg trygg i møter med mennesker i krevende situasjoner.
- Få bred fagkunnskap. Få innsikt i psykologi, jus, helse, samfunnsvitenskap, pedagogikk og spesialpedagogisk arbeid – alt du trenger for å forstå og hjelpe barn og unge med ulike utfordringer.
- Test det du lærer i praksis. I fjerde semester har du 22 ukers veiledet praksis. Da jobber du direkte med utsatte barn, unge og deres familier – i Norge eller utlandet.
- Jobb der barn og unge er. Med en bachelor i barnevernsarbeid kan du jobbe i barnevernet, skoler, fritidsklubber og andre steder hvor barn og unge i utsatte livssituasjoner befinner seg.
Opptakskrav
Krav om generell studiekompetanse, politiattest og medisinsk testing
Dette studiet har krav om politiattest. Politiattest søkes gjennom Studentweb etter du har takket ja til studieplass og fått studierett på studieprogrammet. Følg instruksjonene i Studentweb.
Søknad: via Samordna opptak.
Søknadsfrist: 15. april
Videre studier
Bachelorgraden i barnevern kvalifiserer blant annet til:
- Master i barnevernsarbeid
- Master i sosialfag
Karrieremuligheter
Bachelorgraden i barnevern gir yrkestittel barnevernspedagog. Da kan du jobbe i
- statlig eller kommunal barnevernstjeneste
- institusjoner
- barne- og ungdomspsykiatri
- forebyggende og oppsøkende arbeid
- skole og barnehage
- barn og unges fritidsarena
- frivillige organisasjoner