Fakta

Sted:
Stavanger
Studietype:
Master, 2 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger

.

Om studiet

På masterstudiet i bærekraftsstudier lærer du å forstå sammenhengene mellom miljøhensyn, energiproduksjon og samfunnsverdier, og hvordan politiske, sosiale, kulturelle og teknologiske forhold påvirker overgangen til et bærekraftig samfunn.

Masteren i bærekraftsstudier tar utgangspunkt i Parisavtalen (klima) og FNs bærekraftsmål. Det trengs samfunnsvitere som fortsår de politiske kontroversene og utfordringer knyttet til realiseringen av målsetingene og energiutfordringer i omstillingsarbeidet.

  • Lær om bærekraft: Masterprogrammet lærer deg hvordan klimaendringer og tap av biologisk mangfold påvirker samfunnet. Du få innsikt i hvordan politiske, økonomiske, kulturelle og sosiale forhold både fremmer og hindrer overgangen til et bærekraftig samfunn.
  • Forstå sammenhengene: Samfunnene streber etter bærekraft, men jordens økosystemer er under stort press. På studiet lærer du hvordan miljøhensyn, energiproduksjon og samfunnsverdier henger sammen.
  • Lær om globale utfordringer: Programmet tar for seg Paris-avtalen og FNs bærekraftsmål, og ser på sosiale og politiske spørsmål knyttet til bærekraftig energi og lavkarbonsystemer.
  • Tverrfaglig tilnærming: Med en kombinasjon av samfunnsvitenskap og energiteknologi, blir du rustet til å analysere aktører og interesser i overgangen til lavkarbonsamfunn. Du kan også spesialisere deg gjennom valgfrie emner eller utvekslingsstudier.
  • Praktisk erfaring: I tredje semester kan du velge praksis og få erfaring med å takle utfordringer knyttet til klimaendringer og bærekraft i kommuner, bedrifter og organisasjoner. Les hele emnebeskrivelsen for praksisemnet MENPRA.

Opptakskrav

Bachelorgrad med fordypning i samfunnsvitenskap eller historie. Følgende fagområder kvalifiserer for opptak: historie, hotell- og reiselivsledelse, samfunnsfag, sosiologi, psykologi, pedagogikk, sosialantropologi, jus, statsvitenskap, samfunnsgeografi, administrasjon, økonomi eller tilsvarende fagområder.

Profesjonsrettede bachelorgrader innenfor politi, lærer, sosialfag og journalistikk kvalifiserer for opptak.

Det kreves et gjennomsnitt av alle eksamensresultater som inngår i opptaksgrunnlaget på minst C i ECTS-skalaen, eller tilsvarende.

Søknad: via lokalt opptak.
Søknadsfrist: 15. april.

Videre studier

Studiet kvalifiserer for å søke opptak til doktorgradsprogram.

Karrieremuligheter

Med en master i bærekraftsstudier vil du kunne jobbe med komplekse bærekraftsspørsmål og energiomstilling i ulike arbeidsmiljøer. Denne graden kvalifiserer deg for arbeid i offentlig forvaltning, sivilsamfunnssektoren og det private næringsliv.

Etterspørselen etter kunnskap om bærekraft og sammenhengen mellom energi, miljø og samfunn øker stadig. Her er noen av de vanlige rollene og arbeidsplassene du kan sikte mot:

Konsulenttjenester: Rådgivning innen bærekraft, energi, miljø og ESG-kriterier for bedrifter og organisasjoner i både privat og offentlig sektor.

Miljøpolitisk analyse: Arbeid for offentlige virksomheter, frivillige organisasjoner, tenketanker og interessegrupper.

Bærekraftsledelse: Implementering og overvåking av bærekraftsinitiativer i ulike organisasjoner.

Digitaliseringsprosjekter: Ledelse av prosesser og prosjekter som fremmer bærekraft gjennom digitalisering.

Analyse og markedsføring: Evaluering og promotering av prosjekter og teknologier relatert til bærekraft og fornybar energi.

Forskning: Jobb i universitetssektoren eller forskningsavdelinger i private og offentlige organisasjoner.

Prosjektledelse: Ledelse av prosjekter innen bærekraftig utvikling.

Oppstartsbedrifter: Engasjement i nye bedrifter og prosjekter som jobber med bærekraft.

Utveksling

Skaff deg et konkurransefortrinn i arbeidslivet - reis på utveksling!

UiS har inngått avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner i Norden, Europa og i land utenfor Europa. Utvalget er stort og valget er ditt! På nettsiden vår kan du finne ut mer om hvor og når nettopp du kan reise i ditt studieprogram.

Det finnes mange gode grunner til å ta deler av utdanningen i utlandet, økte karrieremuligheter er bare én av dem. I tillegg til å skille deg ut i arbeidsmarkedet vil et utvekslingsopphold øke dine språklige ferdigheter, utvikle dine faglige perspektiver og gi deg personlig vekst! At utveksling er både lærerikt og en unik opplevelse for livet er det ingen tvil om!

Søknadsfrist for utreise høstsemesteret er 1. februar og for vårsemesteret 1. september. Minimumskravet for å reise på utveksling er at du må ha bestått eksamener tilsvarende ett års studier (60 studiepoeng) før du reiser.

Les mer om utveksling her: www.uis.no/ut

Kvalifikasjon/tittel

Master in Energy, Environment and Society

Alle utdanninger innen