Fakta
- Alle (primær)
- 39.20 (ordinær)
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Oslo
.
Om studiet
Musikk omgir oss overalt i samfunnet - i TV-serier, fra mobiler, på kjøpesentre og på konserter. Gjennom dette studiet får du innsikt i hvordan musikk oppleves, skapes, diskuteres og påvirker oss.
Kunnskap om musikk
På UiO møter du Nordens største fagmiljø i musikkvitenskap. Utdanningen har stor faglig bredde og i studiet vil du utforske musikk som et fenomen. Hos oss finner du ledende forskere og undervisere innen sine fagfelt. Studieprogrammet gir stor valgfrihet og du vil få mulighet til å spesialisere deg innen følgende områder:
Populærmusikkstudier, samfunn, medier og musikkindustri
Dette området omfatter alle sjangere og stilarter som dekkes av begrepet populærmusikk. Det spenner fra musikkanalytisk forskning på, for eksempel rytme og sound, til mer kulturanalytiske perspektiver som kjønn, identitet og musikk i ulike kulturer.
Musikkhistorie, estetikk og filosofi
Musikkhistorie er i hovedsak orientert mot den klassiske musikken og dens historiske perspektiver. Området spenner fra notebasert og lyttebasert musikkanalyse til historiske og estetisk-filosofiske drøftinger av denne musikkens aktualitet, posisjon og funksjon i en samtidig musikkultur.
Musikkteknologi og musikkpsykologi
Dette fagområdet dekker utvikling og bruk av teknologi i utøving, sansing og analyse av musikk. Her forskes det på ulike sider ved musikkopplevelsen, fra studier av bevegelse og dans, via studier av lyd og sansing av lyd, til ulike sosiale og emosjonelle aspekter ved musikkopplevelsen.
Ferdigheter i musikk
Gjennom hele studiet vil det også være en praktisk komponent der du kobler det utøvende feltet mot det teoretiske. Du kan velge mellom to praktiske retninger.
Musikkproduksjon
Produksjon, gehør og utøvende musikk består av seks emner som strekker seg gjennom hele bachelorstudiet. Instiuttet har mange moderne og profesjonelle studiofasiliter og undervisere som er ledende på feltet.
Satslære og hørelære
Satslære, hørelære og utøvende musikk består av seks emner gjennom hele bachelorstudiet. Dyktige musikere og komponister underviser i både klassisk og rytmisk musikk.
I begge retninger vil det gis ensemble-og instrumentalundervising første og andre året. Du får øvelse i å tenke kreativt, analytisk og selvstendig.
Å studere musikk er sosialt. Det å spille med andre og å kunne diskutere musikkfaglige temaer er helt sentralt i studiet. Derfor legger vi opp til at du samarbeider tett med medstudentene dine.
Videre studier og jobb
I løpet av bachelorstudiet får du anledning til å ta spennende emner relatert til arbeidslivet, som emnet MUS2325 - Musikklivet og musikkbransjen og det avsluttende bacheloremnet i siste semester.
Musikkvitere jobber blant annet i musikkorganisasjoner og andre steder i kulturlivet, eller som lærere, med administrativt arbeid, som medarbeidere i radio/TV, eller som utøvende musikere, produsenter eller lydteknikere.
Med en grad fra programmet kan du søke opptak til master i: