Fakta

Sted:
Oslo
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: MATRS
Poenggrenser 2023:
  • 52.60 (primær)
  • 59.00 (ordinær)
Studieplasser: 64
Søknadskode (SO): 185370

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Oslo

20. desember 2023.

Om studiet

Når hele samfunnet blir mer digitalt, trenger vi brobyggere som kan lede utviklingen videre. Du lærer om teknologi, strategi og forretningsforståelse - en tverrfaglig kombinasjon som er attraktiv både i teknologibedrifter og offentlige virksomheter.

Bli en informatiker med forretningsforståelse

På dette studiet får du grundig forståelse av informatikk kombinert med kompetanse innen fag som økonomi, strategi, markedsføring og ledelse. Dette gir deg en helt unik og etterspurt innsikt i både teknologi og business.

Ikke bare får du et grunnlag i informatikk som tilsvarer de andre informatikkprogrammene, i tillegg er omtrent en tredjedel av fagene skreddersydde økonomi- og ledelsesfag. Du trenger ikke å ha erfaring med programmering fra før. Underveis i studiene får du prøvd deg på casebasert problemløsning, prosjektarbeid, diskusjoner og gruppearbeid.

Les mer om opptakskrav. Du må ha Matematikk R1 eller Matematikk (S1+S2).

Forstå teknologien for å ta bedre beslutninger

Digitalisering påvirker alle bransjer og vi er avhengig av digitale tjenester til det meste. Teknologisk utvikling og nye idéer kan snu ting på hodet. Dette krever at bedrifter kan omstille seg raskt og at ledere forstår kompleksiteten i digitale prosesser og digital innovasjon.

For å være med å lede en teknologibedrift holder det ikke å være god med mennesker og tall. Du må også kunne analysere mulighetene og begrensningene i markedet og bransjen du jobber i. Det er viktig å være bevisst på etiske konsekvenser av digitaliseringen. Med ferdighetene du får hos oss, kan du være med å utvikle både mennesker, selskaper og teknologien i en bærekraftig retning.

I løpet av studiet blir du en stødig utvikler, og du lærer om hvordan den teknologiske utviklingen påvirker bedrifter, om markedsføring i høyteknologiske bedrifter og om økonomiske modeller og strategiske valg. Du lærer om ledelse i bedrifter som baserer seg på kunnskap og teknologi.

Bli med i et aktivt studiemiljø

Du skal trives som student hos oss! Den første uken får du en faddergruppe, så du fort kan bli kjent med både erfarne og nye studenter. Tidlig i semesteret får du reise på et faglig-sosialt seminar sammen med studenter og forelesere på programmet ditt. Som førsteårsstudent får du tilbud om en personlig oppfølgingssamtale med erfarne veiledere fra ForVei for å høre hvordan du har det. Hvis du lurer du på noe praktisk rundt studiet ditt, eller trenger veiledning, kan du kontakte oss.

Digitus er linjeforeningen til studentene på digital økonomi og ledelse. Studenter sier det er sterk klassefølelse og på programmets linjerom møter man i tillegg studenter på tvers av trinnene. Det finnes også en rekke andre foreninger hvor du blant annet kan spille fotball eller volleyball, dyrke interessen for spill eller brettspill, samarbeide med næringslivet, lage apper eller servere kaffe i studentpuben. Les mer om studentforeningene ved instituttet. Ellers er det nesten 300 studentforeninger å velge mellom ved Universitetet i Oslo.

Dra på utveksling i utlandet

Programmet har en rekke utvekslingsavtaler med universiteter både i og utenfor Europa. Vi anbefaler deg å reise ut i 5. semester.

Les mer om studier i utlandet

Ta en master eller få en relevant jobb

De fleste velger å ta en master i informatikk: digital økonomi og ledelse eller informatikk: programmering og systemarkitektur. Du kan også søke opptak til Entrepenørskap og innovasjonsledelse, søke andre masterstudier i en teknisk retning eller mer mot ledelse og bedriftsstyring.

Bachelorprogrammet gir deg kompetanse for varierte stillinger innen IT og i skjæringspunktet teknologi og forretningsutvikling. Du kan for eksempel jobbe som:

  • Digital forretningsutvikler
  • Digital produkt- eller tjenesteutvikler
  • Prosjektleder innen digital transformasjon
  • Data analyst
  • Programmerer
  • IT-konsulent
  • Innovasjonsleder
  • Gründer

Studentene er ettertraktet hos både konsulentselskaper, teknologibedrifter og offentlig forvaltning. Blant tidligere studenter er noen prosjektleder og utvikler hos Sopra Steria, IT-konsulent i Capra og kreativ teknolog i Schibsted. Andre populære arbeidssteder er Google, Finn.no, Telenor, DNB, Skatteetaten, NAV, Forsvaret, et departement eller helsesektoren.

Les mer om videre studier og jobb

Hvordan er det å studere digital økonomi og ledelse?

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen