Fakta

Sted:
Oslo
Studietype:
Master, 2 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Oslo

15. desember 2023.

Om studiet

Hva er det som får universet til å utvide seg stadig raskere? Hvordan ble supermassive sorte hull dannet? Og hvorfor har solens atmosfære så høy temperatur? Løs universets gåter ved hjelp av enorme datamengder, observasjoner og simuleringer. I astronomi er du tett på et forskningsmiljø som er blant de beste i verden.

Utfør praktisk forskning i masteroppgaven din

Vi er det eneste masterstudiet i astronomi i Norge. Hos oss kan du få en helt spesiell kompetanse som tar deg rett ut i et variert arbeidsliv, eller en forskerkarriere.

Studiet legger vekt på teoretisk forståelse i astrofysikk. Du lærer å jobbe praktisk med simuleringer av alt fra solen til hele universet, og med å analysere store datamengder. Gjennom dette får du brukt og videreutviklet ferdigheter i fysikk, matematikk, informatikk og statistikk. Det gir deg en helt unik tverrfaglig tyngde, med etterspurt og anvendbar erfaring og kompetanse.

Vær en aktiv del vårt institutt

Vi ønsker at du skal trives som student hos oss. Våre studenter har gode studentfasiliteter, som leseplass med dataterminal og et studentkjøkken. Studentene har også et eget fagutvalg, Astrofysisk fagutvalg (AFU), som sørger for å ivareta studentenes interesser ved instituttet og arrangerer sosiale aktiviteter for sine medlemmer. De tilrettelegger også for arrangementer hvor studenter kan utveksle erfaring med hverandre og forberede seg til mastereksamen.

Instituttet har, i motsetning til planeten Jupiter, en trivelig atmosfære, og det er enkelt å komme i kontakt med fagpersoner. Det finnes flere arenaer der du kan bli kjent med og del av et godt faglig og sosialt miljø.

Varierte karriere- og forskningsmuligheter

Etter studiet vil du ha et godt grunnlag for å jobbe innen en rekke områder i både privat næringsliv og offentlig forvaltning. Våre tidligere studenter jobber for eksempel som klima- og bærekraftskonsulent, direktør, prosjektleder, analytiker, data science-konsulent, systemingeniør, forsker og mer. Masterstudentene som oppnår gode faglige resultater, kan i tillegg satse videre på en forskerkarriere ved å ta en doktorgrad (ph.d.).

Bygg nettverk gjennom utveksling

Du kan reise på utveksling gjennom de felles avtalene Universitetet i Oslo tilbyr. Vi anbefaler at du reiser i 2. semester. Utveksling bør avtales i samråd med veileder, slik at du kan velge emner som er relevante i masterprogrammet. Det er også mulig med opphold i utlandet i forbindelse med arbeidet med masteroppgaven.

Honours-sertifikat

Er du faglig ambisiøs? Det er mulig å supplere mastergraden med et honours-sertifikat på 20 studiepoeng. Du tar sertifikatet samtidig med masteren.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Alle utdanninger innen