Fakta

Sted:
Universitetet i Bergen
Studietype:
Master, 5 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
300
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: GENS
Poenggrenser 2024:
  • 55.00 (primær)
  • 62.30 (ordinær)
Studieplasser: 374
Nettbasert: Nei
Samlingsbasert: Nei
Deltid: Nei
Søknadskode (SO): 184724

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Bergen

12. desember 2024.

Om studiet

Jus er utdanningen for deg som er opptatt av mennesket i samfunnet, og av rett og rettferdighet. På studiet lærer du om hvordan lovene fungerer, og hva konsekvensene er av å bryte dem.

I løpet av studiet vil du forstå hvorfor jus er nødvendig for å løse alt fra nabotvister til de store globale utfordringene vi står overfor. Jus er et studium der problemstillingene du arbeider med ligner de du vil møte i din fremtidige arbeidshverdag. 

Jusutdanningen i Bergen er kjent for et svært godt undervisningsopplegg. Du får tett oppfølging, dyktige undervisere og kan delta i et inkluderende studentmiljø. 

Masterstudiet i rettsvitenskap er et femårig fulltidsstudium med oppstart i august. På første, andre og fjerde studieår har du obligatoriske emner. På tredje og femte studieår velger du juridiske emner etter egne interesser. 

Etter å ha fullført masterstudiet i rettsvitenskap får du tittelen jurist, og blir for eksempel kvalifisert til jobber som advokat, dommer eller politijurist. 

Studiemiljø 

Som jusstudent på Dragefjellet er du midt i smørøyet av studentbyen Bergen. Dette er et ærverdig og moderne studiested i Bergen sentrum. På Dragefjellet finner du forelesningssaler, grupperom, lesesaler, bibliotek, studentbar og kantine med byens flotteste utsikt. 

Jusstudiet i Bergen er kjent for sitt inkluderende og aktive studentmiljø. Fakultetet har en rekke studentorganisasjoner med aktiviteter som burde passe de fleste fritidsinteresser. Her kan du engasjere deg i alt fra rettshjelp til korsang eller fallskjermhopping. 

Jobb og karriere 

Få utdanninger fører fram til jobb i så mange ulike bransjer som jusutdanningen. Med jus får du en utdanning som kommer til nytte enten du drømmer om å jobbe med menneskerettigheter, politirett, internasjonal handel, bærekraft eller noe helt annet. 

Arbeidsmarkedet for jurister fra UiB er svært godt. Nær sagt alle med utdanning fra Det juridiske fakultet sier de er i relevant jobb kort tid etter at de avsluttet studiene. 

Les intervjuer med jurister i arbeidslivet.

Utveksling 

Som student ved Det juridiske fakultet har du muligheten til å reise på utveksling både på tredje og femte studieår. Vi har utvekslingsavtaler med over 150 universitet verden over, så det er mye spennende å velge blant dersom du ønsker å ta deler av utdanningen din i utlandet. 

Les mer om utvekslingstilbudet her. 

Kvalifikasjon/tittel

Master i rettsvitenskap