Fakta

Sted:
Universitetet i Bergen
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: REALR2
Poenggrenser 2024:
  • Alle (primær)
  • Alle (ordinær)
Studieplasser: 10
Nettbasert: Nei
Samlingsbasert: Nei
Deltid: Nei
Søknadskode (SO): 184555

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Bergen

12. desember 2024.

Om studiet

Vil du lære metodar som kan løyse problem i ei rekke fagområde som fysikk, geovitskap, ingeniørvitskap, biologi og medisin? Anvend matematikk bruker matematisk teori, likningar og numeriske metodar for å løyse utfordringar innan andre fagfelt. Studiet passar for deg som er interessert i matematisk orienterte fag og som ønsker å jobbe tverrfagleg.

Hva lærer du?

Anvend matematikk er eit verktøy for å forstå verda omkring oss og for å utvikle ny teknologi.  

I dag er det ein sterk auke i bruken av matematiske metodar i naturvitskap, teknologi, medisin, økonomi og samfunnsfag. Ein konsekvens av dette er at ein må ha djupare forståing av korleis ein formulerer problemstillingar matematisk, analyserer matematiske modellar og  korleis ein  løyser dei ved hjelp av datamaskinar. Studiet i anvend matematikk gir denne innsikta ved å kombinere matematiske fag med kurs innanfor andre fagfelt.  

Studiehverdag

Som student i anvendt matematikk blir du en del av et godt studiemiljø. Våre studenter setter stor pris på friheten i studieprogrammet, de mange utvekslingsavtalene programmet har rundt om i verden, og muligheten til å fordype seg i det man er mest interessert i. I tillegg får du dedikerte forelesere og et solid matematisk grunnlag for videre studier.

Instituttet har en felles studentforening som arrangerer sosiale samlinger, spillkvelder, filmklubb, hytteturer, pub-lectures, eksamensfester, feiring av Pi-dagen, juleverksted, idrettsarrangementer og mye mer.

Bachelorprogrammet er et fulltidsstudium, noe som betyr at du bruker omtrent like mye tid på studiene som på en full jobb. En typisk uke kan ha 18–24 timer med undervisning i form av forelesninger, seminarer og regnegrupper. I tillegg må du regne med selvstudium som lesing, kollokviegrupper og "orakel"-grupper, der en eldre student er til stede for å hjelpe deg.

Hva kan du jobbe som?

Med ein bachelorgrad i anvend matematikk lærer du å utvikle og analysere modellar og å bruke metodar og utvikle desse videre, noko som er ein viktig kompetanse du kan bruke i vidt forskjellige fagfelt og i vidare studium.  

Våre studentar får yrke som forskingsingeniør, analytikar, forskar, Data scientist m.m., og har for eksempel fått jobb   

  • i industrien (Odfjell Drilling, Equinor, GexCon m.m.)  
  • i forskingsinstitutt (Havforskingsinstituttet, UNI Research, Christian Michelsen Research, Nansensenteret)  
  • ved høgskolar/universitet 
  • i konsulentbyrå som SAFETEC, Det Norske Veritas AS og Oliver Wyman. 

Her kan du lese mer om bachelor i anvendt matematikk på UiB

 

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i naturvitenskap

Alle utdanninger innen