Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Agder
.
Om studiet
Masterprogrammet i statsvitenskap og ledelse gir deg inngående kunnskap i politiske og organisatoriske prosesser, samfunnsvitenskapelige metoder og organisatoriske endringer.
Om studiet
Stadig hører vi om reformer og omstillinger i både statlige og private virksomheter, frivillig sektor og internasjonalt. Store virksomheter som sykehus og universiteter/høyskoler reorganiseres, og kommune- og fylkesstrukturen er i endring. Norges forhold til overnasjonale organer som EU, FN og NATO må også stadig justeres.
På Masterstudiet i statsvitenskap lærer du å forstå hvorfor slike endringsprosesser blir gjennomført og hvordan de gjennomføres.
Masterprogrammet tilbyr to spesialiseringer:
- Organisasjon og ledelse
- Europeisk integrasjon
Hva lærer du?
Masterprogrammet gir deg grundig kunnskap om politiske og organisatoriske prosesser og utvikler din evne til selvstendig analyse.
Du lærer hvordan samfunnsvitenskapelige metoder anvendes i analyse av empiriske data, og du har muligheter for fordypning i ulike valgretninger.
Gjennom studiet skaffer du deg kunnskap og innsikt ut fra en forskningsbasert kunnskapsplattform.
Med dette masterstudiet får du kompetanse til å planlegge, lede og gjennomføre organisatoriske endringer.
Jobb- og karrieremuligheter
Studiet gir deg kunnskap og kompetanse til å påta deg lederoppgaver og andre selvstendige stillinger i offentlig, frivillig og privat sektor. Du får grunnleggende kompetanse til å arbeide med omstillingsarbeid i arbeidslivet.
Kandidater fra studiet går ut i et arbeidsmarked med varierte og interessante stillinger med blant annet administrative oppgaver, saksbehandling, analysearbeid og forsknings- og utredningsarbeid på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.
Opptakskrav
Generelt opptakskrav er bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minimum tre års omfang (180 studiepoeng).
I opptaksgrunnlaget skal det inngå:
- Enten: fordypningsenhet på minst 80 studiepoeng innen samfunnsvitenskapelige fag, hvorav minst 20 studiepoeng på påbyggingsnivå. Eller: integrert studium av minst 2 års varighet innen samfunnsvitenskapelige fag. Eksempler på relevante fagområder er statsvitenskap, offentlig administrasjon, sammenliknende politikk, samfunnsøkonomi, samfunnsgeografi, sosiologi, utviklingsstudier, økonomi og administrasjon og rettsvitenskap, der offentlig rett inngår med minst 80 studiepoeng.
- Andre opptakskrav: Samfunnsvitenskapelig metode, minst 7,5 studiepoeng.
Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre.
Det er ikke mulig å få betinget opptak dersom en mangler samfunnsvitenskapelig metode.
For øvrig skjer opptak etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder.
Forskrift om opptak ved Universitetet i Agder
Anbefalte forkunnskaper:
Det forutsettes at studenten behersker engelsk muntlig og skriftlig, da enkelte emner undervises på engelsk.