Fakta

Sted:
Trondheim
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: GENS
Poenggrenser 2024:
  • 42.30 (primær)
  • 46.10 (ordinær)
Studieplasser: 100
Nettbasert: Nei
Samlingsbasert: Nei
Deltid: Nei
Søknadskode (SO): 194060

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

9. februar 2024.

Om studiet

Ønsker du å få kompetanse til å gi helsehjelp og jobbe med helsefremming? Kan du tenke deg å bistå personer med funksjonsnedsettelser gjennom tilrettelegging av miljøet, for å fremme deltakelse og livskvalitet? Som utdannet vernepleier er du kvalifisert til å gi tjenester til personer med ulike funksjonsvansker. Du bidrar til daglig omsorg med sikte på selvbestemmelse og brukermedvirkning for den enkelte. Målet for vernepleierutdanningen er å utdanne kompetente og reflekterte yrkesutøvere som sammen med brukere og pasienter skal støtte deres innsats for å nå egne mål. I studiet vektlegges livsløpsperspektivet, som på den ene siden innebærer at vi har fokus på enkeltmennesket og livets overgangsfaser, og på den andre siden et fokus på samspillet mellom faktorer på individ- og samfunnsnivå som har betydning for at du som ferdig utdannet vernepleier skal kunne bidra til å skape helhetlige livsløp.

Vernepleierutdanningen har fire hovedemner: helsefaglige emner, miljøarbeid og habilitering og rehabilitering, samfunnsvitenskapelige og juridiske emner, psykologiske og pedagogiske emner. Som student lærer du å planlegge, organisere og gjennomføre tiltak i henhold til bruker og pasients egne ønsker og behov. Gjennom studiet vil du utvikle et helhetlig syn på mennesket, med respekt for bruker og pasientens integritet og rettigheter. Ivaretakelse av autonomi og selvbestemmelsesrett for målgruppen er viktig.

Etter endt utdanning har du kompetanse som sikrer en profesjonsutøvelse i samsvar med samfunnets krav og behov for vernepleierfaglige tjenester. Som vernepleier kan du arbeide i den kommunale helse- og omsorgstjenesten som gir tjenester til personer som bor hjemme, på sykehjem eller har behov for habilitering eller rehabilitering. Vernepleiere arbeider også i spesialisthelsetjenesten, med personer som har psykiske helseutfordringer eller rusmiddelavhengighet.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i vernepleie

Alle utdanninger innen