Fakta
16300
Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
.
Om studiet
Emnet inngår i Rådgivning 1, er et obligatorisk emne i Erfaringsbasert master i rådgivning for barn og ungdom og kan inngå som valgemne i Erfaringsbasert master i pedagogisk-psykologisk rådgivning (NB: masterprogrammet er under endring).
Faglig innhold
Emnet introduserer kunnskap om tverrfaglig og tverrkontekstuelt samarbeid i og utenfor skolen. Dette innebærer fordypning i teori og praksis knyttet til foresatte-rådgivning, samhandling mellom flere yrkesgrupper, og på tvers av kontekster. Emnet vil spesielt vektlegge utvikling av muligheter for endrings- og utviklingsarbeid for å ivareta barn og ungdoms interesser og behov.
Læringsformer og aktiviteter
Forelesninger, dialoger, samarbeidsøvelser, arbeid med case og gruppeprosesser. Erfaringsbasert læring inngår i studiet, med hovedfokus på samarbeidsrelasjoner og samarbeidsmuligheter i mangfoldige kontekster. Mellom samlingene deltar studenter og lærere i nettbasert responsarbeid.
Undervisningsopplegg
Opptakskrav
Du må dokumentere at du er i relevant jobb ved studiestart eller dokumentere minimum 2 års relevant yrkeserfaring, i tillegg til et av følgende utdanningsløp:
Enten bachelorgrad med fordypning i pedagogikk, rådgivning, sosiologi, sosialantropologi eller psykologi
eller gjennomført de tre første årene av allmennlærer-/ barnehagelærerutdanningen
eller bachelorgrad og 1-årig praktisk-pedagogisk utdanning
eller annen relevant profesjonsrettet 3-årig bachelorutdanning (f.eks. sosionom, vernepleier, ergoterapeut, sykepleier eller treårig barnevernsutdanning)
Dokumentasjon lastes opp når du søker. Du kan laste opp dette fram til søknadsfristen går ut. Studenter som allerede er tatt opp til modul 3 høsten 2022 trenger ikke å gjøre dette på nytt. Les mer om krav til dokumentasjon her
NB: Det er begrenset antall plasser på studiet. Søkere som har tatt emner i Rådgivning 1 og/eller 2 eller MPPR ved NTNU prioriteres for opptak. Hvis det er ledige plasser utover dette, prioriteres du etter datoen som du har registrert din søknad ved NTNU ("først til mølla"-prinsippet).
Kontakt for spørsmål om opptak og opptakskrav:
Telefon 73 59 77 01
E-post: evuopptak@aud.ntnu.no