Fakta

Sted:
NTNU VIDERE
Studietype:
Enkeltemne
Studieform: Samlingsbasert
Oppstart: 10. september
Studiepoeng:
15
Søknadsfrist: 15. juni

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

.

Om studiet

Vil du oppdatere deg på arbeidsinkludering, inklusjon og samhandling? Vil du møte andre i praksisfeltet? På dette kurset vil du få mulighet til å diskutere og reflektere rundt arbeidsmetoder for å styrke individers motstandskraft og deltagelse i arbeid og arbeidsrettede tiltak. Du lærer også om hvordan man kan skape god samhandling og gode utviklingsprosesser.

Kurset ønsker å bidra til å utvikle kompetanse og refleksjon tilpasset den enkelte deltagers arbeidssituasjon og lar studentene fordype seg i selvvalgte tema og refleksjon på tvers av arbeidssteder.

Dette er en desentralisert og fleksibel utdanning finansiert gjennom HK-Dir og NTNU som tilbys gratis. For studieåret 2025-2026 tilbys kurset i samarbeid med Studiesenter Trøndelag Sør 


Kurset har et bredt perspektiv på arbeidsinkludering og mobilisering av arbeidsevne. Her vil du lære mer om hvordan man jobber med å styrke mennesker, relasjoner, mestringsfølelse og samhandling.

Kurset tar for seg teori og praktisk kunnskap rundt hvordan man kan jobbe relasjons- og systemorientert rundt den enkelte, og hvordan man kan lage god samhandling.

Kurset vektlegger i tillegg en systemisk forståelse av arbeidsinkludering og helse. Det tar for seg nyere måter å forstå psykiatriske diagnoser og psykisk strev som tar hensyn til ressurser og kontekst. Dette inkluderer hvordan helse og arbeid må sees i sammenheng med grunnleggende behov for å kunne bidra og ha betydning (mattering).  

Kurset vil også ta opp nyere, relevant teori og empiri om betydningen av individuell og systemisk tilpasning og resiliens (motstandskraft) og gi anledning til å anvende dette lokalt i den enkeltes arbeidssituasjon.

Kurset inkluderer kunnskap om akademisk skriving og litteratursøk etter relevant litteratur.

Undervisningsopplegg

Studium med fysiske og digitale samlinger

Opptakskrav

Bachelor i helse, sosial, samfunns- eller pedagogikk/utdanningsvitenskap, eller andre bachelorgrader som er relevante (for eksempel bakgrunn i administrasjon). 

Kvalifiserte søkere rangeres etter "først til mølla"-prinsippet.

Kontakt for spørsmål om opptak og opptakskrav:
E-post: evuopptak@aud.ntnu.no
Telefon: 73 59 77 01