Fakta

Sted:
NTNU VIDERE
Studietype:
Enkeltemne
Studieform: Nettstøttet
Oppstart: 5. september
Pris:

24000

Studiepoeng:
7.5
Søknadsfrist: 1. juni

Informasjon er oppdatert av NTNU Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

24. april 2024.

Om studiet

Kurset er skreddersydd for designinnovasjon for AI-prosjekter innenfor bedrifter og organisasjoner.

Mer enn noen gang oppdager og utforsker bedrifter og organisasjoner fordelene ved å bruke kunstig intelligens (AI). Mange klarer imidlertid ikke å gå fra å eksperimentere med AI-løsninger til å oppnå reell forretningsverdi.


Med kurset blir du i stand til å identifisere nye muligheter for AI. Du lærer  designtenkningsprinsipper for å løse komplekse problemer og metoder for å forstå menneskelige og organisatoriske behov.

Dette gir deg muligheten til å bli en "katalysator for innovasjon" i selskapet du jobber for. Å bli katalysator for innovasjon krever at du mestrer tre grunnleggende ferdigheter: 

  1. Være i stand til å oppdage muligheter ved å se på utfordringer og situasjoner med et kundesentrert tankesett og ved å ramme inn det «riktige» problemet som må løses.
  2. Kunne tenke annerledes og tverrfaglig for å søke etter nye problemer og løsninger der AI fungerer som en mulig teknologi.
  3. Omfavne en eksperimentell holdning til iterativt å oppdage og teste tidlig hva som er verdifullt, gjennomførbart og levedyktig. 

AI + Design Thinking er basert på et AI-økosystem som i tillegg til teknologi inkluderer brukere, kunder, virksomheten og organisasjonen. Dette gjenspeiler prinsippene for menneskesentrert design (HCD). Samspillet mellom disse elementene gir rammer for innovasjon og verdiskaping i et forretningsperspektiv.

Innholdet i kurset er utviklet i samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale eksperter på det nye feltet for full integrering av AI og designtenkning.

Undervisningsopplegg

Nettstudium med digitale samlinger

Opptakskrav

Opptakskravet er todelt:

  1. Fullført grad på 180 studiepoeng
  2. Minimum to års relevant arbeidserfaring 

Du må dokumentere arbeidsforhold med attest fra din arbeidsgiver som beskriver type jobb og arbeidsoppgaver, stillingsprosent og varighet.

Hvis du ikke har en bachelorgrad eller tilsvarende fullført utdanning på minst 180 studiepoeng, kan du be om realkompetansevurdering av opptaksgrunnlaget ditt.

Du må dokumentere utdanning og arbeidserfaring innen søknadsfristen for å få behandlet søknaden din.

Anbefalt forhåndskunnskap

Du bør gjennomgå forkurset “Elements of AI” før kurset starter.

Vi ønsker at alle deltakere tar dette forkurset. Du kan starte allerede nå og ta det i ditt eget tempo.

Du kan få 2 studiepoeng for forkurset hvis du registrerer deg via Linköpings universitet.