Nøkkelinformasjon
Nivå
Semester
Kostnader
56 500,-
Studieform
Undervisning ved lærestedetStudietempo
DeltidOm studiet
Sommelierstudiet åpner en rekke karrieremuligheter. I restaurant har en sommelier eller vinkelner status på lik linje med en god kjøkkensjef. Studiet er nærmest et krav for deg som vil jobbe innen vinimport – og det kan åpne nye karrieremuligheter i vinmonopolet. Sommelierutdannelsen åpner dører, gir påvirkningskraft og mulighet for lederstillinger. Studiet vil også gjøre deg til en av de få faglærte innen vin og brennevin i hotell- og restaurant. I 2025 er vi i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.
Studiets oppbygging
Studiet går over to semestre og totalt 38 undervisningsdager (inkl. eksamen). Mot slutten av første semester har vi en tentamen før et sommeropphold på 6 uker. Du vil få en rask tilbakemelding på din tentamen slik at du vet hva du bør lese deg opp på i løpet av ferien. Andre semester er fordypning og avsluttes med teoretisk og praktisk eksamen i november.
Undervisningsopplegg
Teori og praksis.
Anbefalt forhåndskunnskap
Du trenger ikke forkunnskap men du må belage deg på en god del egeninnsats utover forelesingsdagene.