Nøkkelinformasjon

Norsk Sommelier Utdannelse
Norsk Sommelier Utdannelse

Studiested

Oslo
Bergen
Trondheim
Stavanger

Nivå

Annen utdanning

Semester

2

Kostnader

56 500,-

Studieform

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Deltid

Om studiet

Sommelierstudiet åpner en rekke karrieremuligheter. I restaurant har en sommelier eller vinkelner status på lik linje med en god kjøkkensjef. Studiet er nærmest et krav for deg som vil jobbe innen vinimport – og det kan åpne nye karrieremuligheter i vinmonopolet. Sommelierutdannelsen åpner dører, gir påvirkningskraft og mulighet for lederstillinger. Studiet vil også gjøre deg til en av de få faglærte innen vin og brennevin i hotell- og restaurant. I 2025 er vi i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Studiets oppbygging

Studiet går over to semestre og totalt 38 undervisningsdager (inkl. eksamen). Mot slutten av første semester har vi en tentamen før et sommeropphold på 6 uker. Du vil få en rask tilbakemelding på din tentamen slik at du vet hva du bør lese deg opp på i løpet av ferien. Andre semester er fordypning og avsluttes med teoretisk og praktisk eksamen i november.

Undervisningsopplegg

Teori og praksis. 

Anbefalt forhåndskunnskap

Du trenger ikke forkunnskap men du må belage deg på en god del egeninnsats utover forelesingsdagene.

Kvalifikasjon/tittel

Sommelier / Vinkelner