Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Nettkurs

Nivå

Annen utdanning

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Oppstartsdato

Fleksibel oppstart

Om studiet

Skrivekurs I – Lær å skrive når og hvor du vil – i et sosialt miljø med personlig oppfølging og gode lærere. Start når du vil og få tilgang til kurset i 180 dager. Alle læremidlene inngår i kursprisen.

Skrivekurs I

Skrivekurs I inngår i vårt samarbeid med Forfatterskole.dk og er det første av våre fem norske skrivekurs på Forfatterskolen: Skrivekurs I, Skrivekurs II, Mesterklasse, Fortellervinkler og Manuskript. Om du ønsker å ta alle de tre første skrivekursene, kan Forfatterkurs være et godt alternativ.

Skrivekurs I inneholder skriveoppgaver som utvikler språket og skriveferdighetene dine. Kurset hjelper deg å skrive bedre, mer spennende, poetisk og sanselig. Det består av teori, gode råd og praktiske øvelser om språkets rytme, melodi og regler. Du får hjelp til å finne din personlige stil og en innføring i verktøy og kunstgrep du har nytte av når du skriver.

Varighet: Start når du vil. Du får tilgang til Skrivekurs I i 180 dager fra den dagen du melder deg på. Kurset tilsvarer ca. 96 timer effektivt arbeidsinnsats.

Læremidler: Alle læremidlene er på nettet og inngår i kursprisen.

Målgruppe: Skrivekurs I er utviklet for deg som ønsker å forbedre dine språk- og skriveferdigheter.

Krav til forkunnskaper: Du må kunne tekstbehandling og like å skrive.

Tilbakemeldinger og kursbevis: Innsendingene og kurset karaktersettes med Bestått eller Må kompletteres. Når alle innsendingene er bestått, vil du automatisk få tilgang til et elektronisk kursbevis. Kursbeviset har sitt eget symbol som vist i bildet og din egen nettadresse. Om du vil, kan du for eksempel dele det med andre på Facebook og LinkedIn. Vi har fått tillatelse til å dele Siri Hjartholms kursbevis og Kristin Manger Lindners kursbevis som eksempler.

Kursbeskrivelse: Dette skrivekurset har seks kapitler, eller studieenheter, som du kan fullføre i ditt eget tempo, når det passer deg. Du kan starte når du vil og får tilgang til kurset i 180 dager.

Hvert kapittel består av noe teori, en tankedelingsoppgave og en innsendingsoppgave. Innsendingsoppgavene besvarer du i et eget dokument som skal lastes opp via kurssidene. Læreren din vil gi deg tilbakemelding og gode råd om besvarelsene.

Om du ønsker det, kan du ta del i vårt læringsfellesskap ved å svare på tankedelingsoppgavene og være åpen for dialog med de andre kursdeltakerne.

Sammen med dette kurset har du også tilgang til NooAs Writers Lounge der du kan dele dine arbeider, kommentarer og spørsmål med deltakere i de andre skrivekursene.

Det første kapittelet er en introduksjon til skrivekurset. Du skal presentere deg for medstudentene, angi hvilken litterær sjanger du foretrekker og dele noen tanker om etymologi. I innsendingsoppgaven skal du beskrive forhistorien og opplevelsen av å svømme en vinterdag i iskaldt vann.

Det andre kapittelet handler om ballansen mellom språklige regler og forfatterens behov for å finne et personlig uttrykk. I innsendingsoppgaven fokuserer vi på fantasi, og du skal beskrive opplevelsen av å bli brent levende. I tankedelingsoppgaven får du anledning til å dele nyttige skriveressurser med andre.

Kapittel tre handler om ordbilder. Smaken av en tomat, lyden av en fiolin, følelsen av å bli kilt. Du kan dele dine tanker om betydningen av ord som kjøretøy, regntøy og syltetøy. I innsendingsoppgaven skal du fortelle om magiske barndomsminner.

Kapittel fire tar for seg bruken av klisjéer og bilder i litterære tekster. Du oppfordres til å dele dine tanker om bruken av preposisjoner i ord som under-holde, under-vise og under-bevisst. I innsendingsoppgaven skal du fortsette en kjærlighetshistorie i typisk ukebladstil.

Det femte kapittelet fokuserer på hvordan vi bruker språket når vi beskriver og når vi reflekterer. Vi kan beskrive en by, møbleringen av et rom og innholdet av en dameveske. Men forfatteren, og karakterene i teksten, kan også reflektere over det som beskrives. I innsendingsoppgaven skal du beskrive et kunstverk og reflektere over det som skjer, og i tankedelingen kan du reflektere over egen og andres læring.

Det siste kapittelet tar for seg tekstens innhold og form. Hva skal du skrive om, og hvordan skal du beskrive det? I tankedelingsoppgavene kan du dele tanker om forestilling og fremstilling med andre skriveglade. I den siste innsendingsoppgaven skal du fremstille menneskelige drifter, sanslighet og sensualitet.

Kvalifikasjon/tittel

Forfatter