Fakta
- 47.70 (primær)
- 51.80 (ordinær)
Informasjon er oppdatert av NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
.
Om studiet
Hvorfor studere Byggeteknikk og arkitektur (siv.ing)?
- Du får kompetanse som er nødvendig for å løse fremtidens miljøutfordringer.
- Du bruker kreativitet og logikk til å designe bygninger som gjør byer og steder bedre.
- Du kan velge å spesialisere deg i bygningsplanlegging eller treteknologi.
Hva lærer jeg?
Du lærer å designe, prosjektere og bygge miljøvennlige hus av høy kvalitet. Du får innsikt i ulike bygningsmaterialer og hvordan de påvirkes av klimaet, og hvilke byggemetoder som gir solide og varige konstruksjoner. Med dette kan du gi gode råd om både bygging og vedlikehold av bygninger.
Du vil også lære å formgi bygninger og finne praktiske og funksjonelle løsninger gjennom kurs i bygningsdesign og arkitektur. Dette innebærer å kombinere estetikk med funksjonalitet, slik at bygningene ikke bare ser bra ut, men også fungerer godt i praksis.
I tillegg får du en grundig forståelse av byggkonstruksjon og treteknologi. Her kombineres teknisk kunnskap om materialer med innsikt i statikk og konstruksjon, noe som gir deg en unik mulighet til å designe nye og innovative trekonstruksjoner. Gjennom spesialkurs i trekonstruksjonsteknikk og treteknologi lærer du hvordan trevirket er oppbygget, og hva de ulike treslagene egner seg til. Dette gir deg en solid bakgrunn for å utvikle fremtidsrettede byggemetoder.
I byggkonstruksjon og treteknologi kombineres teknisk materialkunnskap med innsikt i statikk og konstruksjon. Det gir en unik mulighet til å designe nye og framtidsrettede trekonstruksjoner og byggemetoder. Du får også spesialkurs i trekonstruksjonsteknikk og via kurs i treteknologi lærer du hvordan trevirket er oppbygget, og hva de ulike treslag egner seg til.
Hva blir jeg?
Med mastergrad i byggeteknikk og arkitektur kan du jobbe som sivilingeniør i rådgivende ingeniørkontor, prosjektleder i arkitektbedrifter, prosjektbedrifter, prosjektleder/byggeleder i entreprenørselskap, eller som prosjektansvarlig i større eiendomsporteføljer. Kommuner og fylker trenger mange planleggere, rådgivere og bygningssjefer.
Du blir ikke arkitekt.