Fakta
- 51.30 (primær)
- 51.70 (ordinær)
Informasjon er oppdatert av NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
.
Om studiet
Bioteknologi kan brukes til å utvikle nye produkter og organismer. På dette studiet vil du utforske spørsmål som:
Hvordan påvirkes organismer av ulike miljøer?
Hva skjer egentlig i cellene?
Hvorfor gir noen stoffer sykdom?
Mye av undervisningen skjer på laboratoriet.
Hva lærer jeg?
Det første året på bachelorstudiet i bioteknologi ved NMBU er likt for alle studentene, og består av innføringsemne i bioteknologi, biologisk data-analyse, matematikk, cellebiologi, generell kjemi, statistikk og genetikk.
I andre og tredje studieår bygges studiet ut med felles fordypningsemner innen bioteknologi, som består av bl.a. mikrobiologi, organisk kjemi, biokjemi, molekylærbiologi, statistikk og bioinformatikk. I tillegg til obligatoriske emner har studentene mulighet til å velge emner som kan gi en videre fordypning mot enten mikrobiologi, molekylærbiologi, biokjemi eller genetikk. Examen Philosophicum tas i tredje studieår. Det settes opp utdanningsplaner med god progresjon og utvikling for studentene.
Ved NMBU er vi opptatt av å skape inkluderende læringsmiljøer og gode faglig rammer for studentene våre. Som bachelorstudent vil du få tett oppfølging av veileder og mye praktisk erfaring i laboratoriet.
Hva blir jeg?
Med en bioteknologi utdannelse kan man arbeide innen medisinsk forskning, miljø, matproduksjon, undervisning, samt bioteknologisk eller kjemisk industri.
Noen studenter går direkte ut i jobb etter fullført bachelorgrad, men de fleste velger å fortsette med masterstudier. Mastergraden gir deg større valgfrihet enn med en bachelorgrad alene. Du kan ta masterstudier i bioteknologi. Avhengig av hvilke fag du velger, kan du også ta masterstudier i kjemi eller bioinformatikk.
Les mer om:
Master i bioinformatikk og anvendt statistikk
Studieplaner og oppbygging: https://www.nmbu.no/fakultet/kbm/for-kbm-studenter/studieplaner-og-oppb…