Nøkkelinformasjon

NLA Høgskolen logo
NLA Høgskolen logo

Lærested

Studiested

NLA Høgskolen Gimlekollen

Nivå

Bachelor, 3 år

Studiepoeng

180

Semester

6

Studieform

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Heltid

Søknadsfrist

20 april, kl 14:00

Opptakskrav

GENS

Poenggrenser 2021

  • 33.20 (primær)
  • 32.50 (ordinær)

Studieplasser

30

Søknadskode (SO)

254454

Informasjonen kommer fra Samordna Opptak.

Om studiet

Lyst til å produsere journalistikk som virkelig betyr noe? Utgjøre en forskjell for andre? Tett oppfølging og mye praksis er varemerket for vårt anerkjente studietilbud. Med utdanning i journalistikk er yrkesmulighetene mange.

Bachelorstudiet i journalistikk er en komplett yrkesutdanning som kvalifiserer for profesjonelt arbeid i nyhetsredaksjoner. Mediebedriftene etterspør allsidige, kreative og fleksible journalister med digital kompetanse som gjør at du kan produsere journalistikk for flere typer medier.

På NLA Mediehøgskolen Gimlekollen får du god opplæring og erfaring med å jobbe som journalist på ulike plattformer. Alle starter med nyhetsarbeid på nett, og får opplæring i å fortelle historier med både tekst, bilder og video. Etter hvert velger du mellom fordypning i radio eller avis.

Studiets oppbygging

På NLA Mediehøgskolen starter første praksisperiode nesten med en gang du er registrert som student. Det er fordi vi tror egne erfaringer er gull verdt for læringsprosessen gjennom studiet.

Vi har lagt opp hele utdanningen slik at den veksler mellom teori og praktiske øvelser der du får gjøre dine egne erfaringer under god veiledning. I praksisperioder bruker vi nettavisen Sørnett som plattform, og vi lager både avis, tv-sendinger og radio. Vi bruker også sosiale medier flittig.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Opptaksinformasjon

Opptak gjennom Samordna Opptak

Videre studier

Etter fullført bachelorgrad kan du søke opptak på mastergradsstudiet Global Journalism ved NLA Høgskolen , eller på mastergradsstudier ved andre høgskoler og universiteter.

Karrieremuligheter

Bachelorstudiet i journalistikk er en profesjonsrettet utdanning som kvalifiserer for arbeid som journalist i redaksjoner i ulike medier.

Alle utdanninger innen