Fakta

Lærested:
Sted:
NLA Høgskolen Staffeldtsgate
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180

Informasjon oppdatert

17. januar 2024.

Om studiet

På NLA Staffeldts musikk i Oslo utdanner vi morgendagens musikere. Vi ønsker å utdanne profesjonelle utøvere og skape bevissthet rundt din identitet som menneske og musiker.

I løpet av studietiden får du mulighet til å jobbe med ulike musikkstiler, utvikle din egen sound, samspill, studioarbeid, improvisasjon, låtskriving og bransjekunnskap.

NLA står i en tradisjon som Norges eldste rytmiske musikkutdannelse og en rekke av landets fremste musikere har studert ved høgskolen i årenes løp.

Du vil få mulighet til mye praksis i studiet og kan bli med på studieturer til Chicago og LA der man får komme tett på det profesjonelle musikerlivet der. Skolen vektlegger et godt sosialt miljø blant studentene hvor kreativ utfoldelse og nye bekjentskaper kan skape et solid grunnlag for videre karriere.

 

Studiets oppbygging

På Utøvende rytmisk musikk (URM)  har vi fokus på å utvikle egen identitet og uttrykk gjennom å arbeide som musiker, produsent, låtskriver og artist. Studiet gir deg gode verktøy for å jobbe videre som utøvende musiker.

 

Undervisningsopplegg

Utøvende rytmisk musikk er et treårig bachelorprogram som legger opp til undervisning med stor musikalsk bredde i uttrykk og form. Praksis er en integrert del av studiet slik at de faglige ferdighetene får utvikle seg underveis.

Opptakskrav

Videre studier

Ved fullført bachelor i utøvende rytmisk musikk (URM) kvalifiserer du til master i utøvende musikk og praktisk pedagogisk utdanning ved de ulike høgskolen og universitet som tilbyr dette.

Karrieremuligheter

Bachelorgraden gir god kompetanse til å etablere deg som musiker eller produsent. Ønsker du derimot å bygge på med praktisk-pedagogisk utdanning (PPU), kan du få undervisningskompetanse opp til og med videregående.