Fakta
Informasjon er oppdatert av Norges idrettshøgskole
.
Studiets oppbygging
Studiet vil være preget av variasjon i undervisnings- og arbeidsformer avhengig av hvilke emner som velges. Det betyr en veksling mellom forelesninger, egenstudier, arbeid i store og små grupper med og uten veiledning, fremlegging av resultat/arbeid både muntlig og skriftlig, for eksempel resymé og kritisk analyse av pensumartikler, prosjektrapporter og gruppeoppgaver. Det legges noe vekt på opplæring ved bruk av IKT.
Veiledning
Hver student skal ha oppnevnt veileder. Veileder tildeles av det fagmiljø hvor studenten skal være tilknyttet når masteroppgaven skal gjennomføres. Det gis inntil 40 timer veiledning knyttet til prosjektplan og masteroppgave. Ved inngåelse av veilederforholdet skal det settes opp en avtale mellom veileder og student der begges plikter og rettigheter er nærmere definert.
Undervisningsopplegg
Opptakskrav
Studiet har opptak hvert år
- Bachelorutdanning i fysioterapi
- Norsk autorisasjon som fysioterapeut
- Søkere med minimum 9 måneders relevant praksis (100% stilling) som fysioterapeut, fra dato norsk/ nordisk autorisasjon ble utstedt, blir foretrukket ved opptak
Læringsutbytte
Studiet gir faglig og klinisk fordypning i idrettsfysioterapi slik at det er med på å fylle noen av kravene mot spesialisttittel i idrettsfysioterapi. Masterstudiet er primært et fordypningsstudium hvor studenten skal spesialisere seg innenfor utvalgte deler av idrettsfysioterapifaget.
Mål for studiet
- Gi innsikt i vitenskapsteoretiske og metodiske emner knyttet til forskning innen idrettsfysioterapi.
- Gi kunnskap om vitenskapelige teorier og metoder, og erfaring med å arbeide selvstendig og kritisk med forskningsproblemer innen idrettsfysioterapi.
- Gi faglig og fagteknisk kunnskap som setter deg i stand til å utføre forskning og foreta vurdering av egne og andres forskningsarbeider.
- Gi faglig og klinisk fordypning i idrettsfysioterapi slik at du fyller basiskravene til spesialisttittelen i idrettsfysioterapi.