Fakta
Kr. 690
Informasjon oppdatert
8. januar 2024.
Om studiet
Ønsker du å styrke din kompetanse som veileder? Hensikten med emnet er at du utvikler kompetanse for å kunne veilede studenter i praksisstudier på bachelor-, master- og videreutdanningsnivå.
LDH har lang tradisjon for å gi utdanningstilbud innen praksisveiledning. Fra 2013 har emnet i Klinisk veiledning vært gjennomført som tre moduler, tilsvarende 10 studiepoeng. Studiet er nå revidert. Fra våren 2021 tilbys nå ett emne i Praksisveiledning, og består av de to modulene: Innføring i praksisveiledning (MFPV-125) og Videreføring i praksisveiledning (MFPV-126).
Hensikten med emnet er at du utvikler kompetanse for å kunne veilede studenter i praksisstudier på bachelor-, master- og videreutdanningsnivå. Etter gjennomført studium skal du kunne utføre veiledning av høy faglig kvalitet, samt å kunne initiere til videreutvikling av veiledningskompetanse i ditt arbeidsfellesskap.
Emnet er akkreditert på masternivå og hver av modulene gir 5 studiepoengs uttelling.
- Innføring i praksisveiledning (MFPV-125) - 5 stp.
- Videreføring i praksisveiledning (MFPV-126) - 5 stp.
I tillegg til å være rettet mot praksisveiledere, tilbys også modulene som selvvalgt fordypningsemne til studenter på masterutdanningene ved LDH.
Opptakskrav
Bachelorgrad innenfor helse- og sosialfag der veiledete kliniske studier inngår. Emnet er unntatt karakterkravet C fra bachelor. Du må ha bestått modul MFPV-125 for å kunne begynne på modul MFPV-126.
Det er ønskelig at du veileder studenter på bachelor-, master- eller videreutdanningsnivå i din kliniske praksis. Dette er fordi du vil få oppgaver underveis i emnet som omhandler praktisk gjennomføring av veiledning til studenter.
Deltakere som har gjennomført emnet Klinisk veiledning modul 1 og 2 i tidligere ordning kan søke om vurdering for fritak for modul MFPV-125. Det vil gjennomføres individuelle vurderinger av hver enkelt søknad.