Fakta

Sted:
Lovisenberg diakonale høgskole Oslo
Studietype:
Årsstudium og kortere
Studieform: Nettstudium, samlingsbasert
Pris:

Kr. 690

Studiepoeng:
10
Søknadsfrist: Utdanningen har løpende søknadsfrist

Informasjon oppdatert

19. februar 2025.

Om studiet

Ønsker du å styrke din kompetanse som veileder? LDH tilbyr et heldigitalt emne i Praksisveiledning på 10 studiepoeng som du kan gjennomføre uavhengig av hvor du bor.

Hensikten med emnet er at du utvikler kompetanse for å kunne veilede studenter i praksisstudier på bachelor-, master- og videreutdanningsnivå. Etter gjennomført studium vil du kunne gi veiledning av høy faglig kvalitet, og bidra til et lærende felleskap. Ved å utvikle din veilederkompetanse, vil du også kunne bidra til økt kunnskap hos studenter og kollegaer.

Emnet er på mastergradsnivå og hver av modulene gir 5 studiepoengs uttelling.

  • Innføring i praksisveiledning (MFPV-125) - 5 stp.
  • Videreføring i praksisveiledning (MFPV-126) - 5 stp.

I tillegg til å være rettet mot praksisveiledere, tilbys også modulene som selvvalgt fordypningsemne til studenter på masterutdanningene ved LDH.

Undervisningsopplegg

Studiet er heldigitalt, med en kombinasjon av læringsaktiviteter som forelesninger, gruppearbeid, samt egen aktivitet hvor du fordyper deg i teorien. Dette vil bidra til at du aktivt kan engasjere deg, samt får tilbakemeldinger underveis på egen læring. Veiledningskompetansen utvikles dermed i et samspill mellom deg, dine medstudenter og lærerne på studiet.

Som student i emnet Praksisveiledning må du beregne tid til å delta på samlingsdagene. I tillegg vil du måtte bruke tid på selvstudium som å gjennomføre arbeidskrav, forberedelser til samlinger og lesing av pensum, etc. Til sammen er det estimert ca. 135 timers arbeidsinnsats på hver av modulene.

Opptakskrav

Bachelorgrad innenfor helse- og sosialfag der veiledete kliniske studier inngår. Emnet er unntatt karakterkravet C fra bachelor. Du må ha bestått modul MFPV-125 for å kunne begynne på modul MFPV-126.

Det er ønskelig at du veileder studenter på bachelor-, master- eller videreutdanningsnivå i din kliniske praksis. Dette er fordi du vil få oppgaver underveis i emnet som omhandler praktisk gjennomføring av veiledning til studenter.

Opptaksinformasjon

Begge modulene gjennomføres både i vår- og høstsemesteret. Det er løpende opptak inntil emnet er fullt, med siste frist 1.august (høst) og 1.desember (vår).

Læringsutbytte

  • Perspektiver på læring og konsekvenser for veiledning
  • Veiledningsmetoder
  • Å planlegge og gjennomføre veiledning
  • Kollegaveiledning
  • Kommunikasjon og samhandling
  • Kunnskaper og ferdigheter i konflikthåndtering og vanskelige samtaler
  • Formativ og summativ vurdering
  • Faglige, juridiske og etiske overveielser i praksisveiledning
  • Kritisk vurdering av egen rolle og funksjon som praksisveileder