Fakta

Sted:
Lovisenberg diakonale høgskole Oslo
Studietype:
Høyere nivå
Pris:

Kr. 22690,- per semester

Studieform: Undervisning ved lærestedet, nett- og samlingsbasert, desentralisert, samlingsbasert
Studietempo: Deltid
Oppstart: Høst
Studiepoeng:
60
Søknadsfrist: Løpende

Informasjon oppdatert

20. februar 2025.

Om studiet

Studiet er nytt fra høsten 2025, og er utviklet i et nyskapende samarbeid mellom LDH og helseforetakene. Dette gir deg en spennende og relevant utdanning, som skal bidra til å dekke spesialisthelsetjenestens behov innenfor ivaretakelse av mor, barn og familien i etterkant av fødsel. Denne kompetansen kan også videreføres til tjenester innen kommunale helse- og omsorgstjenester.

En kandidat med videreutdanning i barselomsorg arbeider personorientert, kunnskapsbasert og målrettet med barselomsorg og behandling av barselkvinner og nyfødte barn. Studiet bygger på bachelorgrad. Du får utvidet kompetanse til å gjennomføre selvstendig, strukturert og detaljert vurdering av helsestatus, i tillegg til å kunne oppfatte og oppdage akutte helsebehov hos barselkvinnen og den nyfødte babyen. Videreutdanningen gir deg kompetanse til å veilede og støtte barselkvinnen og familien, koordinere team og følge opp barselkvinner, deres nyfødte barn og familie innenfor rammen av kunnskapsbasert praksis.

Stipend/utdanningsstilling

Studiet er godkjent for støtte fra Lånekassen. Flere sykehus/helseforetak tilbyr stipend eller utdanningsstillinger. Kontakt sykehus/helseforetak vedrørende spørsmål om dette.

Studiets oppbygging

Videreutdanningen er på deltid over 1,5 år, og har en forventet studieinnsats på ca. 540 timer per semester. Videreutdanningen er delt i tre moduler hvor du gjennomfører en modul med to emner hvert semester.

Arbeidsinnsatsen er fordelt på planlagte læringsaktiviteter i regi av LDH, selvstudium, praksisgjennomføring og eksamensarbeid. I første og andre semester vil det gjennomføres praksisstudier med omfang på 6-7 uker. I tillegg planlegges det for ca. 15 samlingsdager per semester, hvorav enkelte dager i tilknytning til semesterstart arrangeres stedlig.

(med forbehold om endringer) 

Opptakskrav

Norsk autorisasjon som sykepleier eller jordmor. Klinisk praksis som sykepleier eller jordmor tilsvarende minst seks måneder i 100% stilling. Du må dokumentere at du jobber på barselavdeling, barselhotell eller helsestasjon, eller skal ha oppstart i stilling innen 1. august 2025. 

Arbeidsgiveren din må bekrefte at du kan gjennomføre praksisstudier ved eget arbeidssted. Du vil få tilsendt skjema som arbeidsgiver må fylle ut etter at du har søkt.

Les mer om opptak her.

Opptaksinformasjon

Utdanningen har løpende opptak med siste frist 1.juni.

Læringsutbytte

Kompetanse du vil tilegne deg i løpet av studiet:

  • Inngående kunnskaper om og ferdigheter i å utføre systematiske observasjoner og vurderinger av barselkvinnen og det nyfødte barnet.
  • Avanserte kunnskaper og ferdigheter i å veilede og støtte etablering av amming og fremme tilknytning mellom mor og barn.
  • Iverksette tidlig innsats ved akutt forverring i barselkvinnen eller det nyfødte barnets helsetilstand som oppstår i spesialisthelsetjenesten, kommunehelsetjenesten, eller i overgangen mellom disse.
  • Identifisere og håndtere psykiske helseutfordringer hos barselkvinner ved å bruke kunnskap om psykiske lidelser, forebygging og helsefremmende tiltak.
  • Samhandle og koordinere forløp, pasientsikkerhet og kvalitet på tvers av tjenestenivå.
  • Analysere hvordan migrasjon og kulturelle forskjeller påvirker barselkvinnenes helse og tilpasse sykepleiepraksis for å imøtekomme deres spesifikke behov.
  • Bruke avanserte kunnskaper og ferdigheter til å implementere, evaluere og forbedre kunnskapsbasert sykepleie for å sikre kvalitet og pasientsikkerhet.

Karrieremuligheter

Eksempler på aktuelle arbeidskontekster etter gjennomført studium er barselavdelinger, helsestasjoner, poliklinikker og nyfødtavdelinger.

Alle utdanninger innen